Muzika

"Banjalučanke" oduševila horskim obradama svjetskih hitova

"Banjalučanke" oduševila horskim obradama svjetskih hitova
Foto: N.N. | "Banjalučanke" oduševila horskim obradama svjetskih hitova

​BANJALUKA - Treću godinu zaredom Ženski kamerni hor "Banjalačanke" pridružio se globalnom obilježavanju 21. juna - Svjetskog dana muzike, te uz brojne gradske ansamble koji su aktivno učestvovali u cjelodnevnom muzičkom programu, održao još jedan koncert za pamćenje u prostoru Muzičkog paviljona parka "Petar Kočić".

Koncert je održan uz podršku mnogobrojne publike koja je dugotrajnim aplauzima ispratila gotovo svako izvođenje najtrofejnijeg ženskog hora sa naših prostora.

"Imajući u vidu da je u pitanju nastup na otvorenom i da smo zajedno sa drugim ansamblima slavili Dan muzike, koncert je ovaj put konceptualno obuhvatio popularniji program, tako da je publika mogla uživati u horskim obradama velikih svjetskih i domaćih hitova popularne i filmske muzike, kao i u efektnim  aranžmanima poznatih melodija tradicionalne muzike Balkana", rekao je Mladen Matović, kompozitor i  dirigent hora.

Kao solisti na koncertu su nastupile članice hora Marija Dulić, Miona Graorac i Jelena Kovačević, a u jednom trenutku svoje pjevačko umijeće je pokazao i dirigent hora Mladen Matović. Specijalni gosti koncerta bili su članovi gudačkog kvarteta "Palladio".

 Koncert Ženskog kamernog hora "Banjalučanke" predstavljao je i svojevrsnu generalnu probu i koncertni ispraćaj ansambla na Svjetsku horsku olimpijadu, najveće i najznačajnije planetarno horsko takmičenje, koje  će se u organizaciji Svjetske horske asocijacije održati  u Južnoafričkoj Republici, u periodu  od 4. do 14. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije