Muzika

Banjalučka filharmonija otvara festival u Varešu

Banjalučka filharmonija otvara festival u Varešu
Foto: Ilustracija | Banjalučka filharmonija otvara festival u Varešu
David Jojić

BANJALUKA - Publici međunarodnog festivala "Vaclaf" u Varešu, koji će biti otvoren 14. septembra, predstaviće se i Banjalučka filharmonija.

Koncert će biti otvoren nastupom gudačkog orkestra Banjalučke filharmonije i domaćih i internacionalnih solista: Andree Nikolić i Ivane Nikolić iz Austrije i Basa Jongena iz Holandije, dok će dirigent na koncertu biti Vanesa Kremenović.

Gudački orkestar Banjalučke filharmonije i solisti izvešće raznovrstan program sastavljen od kompozicija domaćih i svjetskih autora: P.I. Čajkovskog, O. Respigija, E. Elgara, A. Pjacole, T. Uhlika, I. J. Skendera, itd. 

"Jako sam srećna i uzbuđena zbog predstojećih koncerata našeg orkestra u Varešu, Subotici i Bijeljini. Budući da nam je ova koncertna sezona bila izuzetno dinamična i da smo imali veliki broj nastupa sa različitim koncertnim programima, orkestar je u odličnoj formi, što mi daje priliku da ostvarim u potpunosti neke svoje muzičke ideje koje muzičari prihvataju i tokom izvođenja dijele sa slušaocima", rekla je Kremenovićeva.

Ivan Otašević, direktor Banjalučke filharmonije, istakao je da nastavljaju svoju veoma uspješnu godišnju koncertnu sezonu, te će nakon koncerata u Banjaluci, Vitezu, Sarajevu i Beču imati priliku da se prvi put predstave publici u Varešu i koncertom otvore festival na kojem nastupaju poznati umjetnici iz BiH, Srbije, Austrije, Holandije.

"Za publiku smo spremili kvalitetan program sa djelima domaćih i svjetskih kompozitora i imaćemo priliku da nastupimo i sa internacionalnim solistima, čije će izvedbe uz pratnju našeg gudačkog orkestra upotpuniti koncertni program otvaranja festivala", poručio je Otašević.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije