Muzika

Banjalučka filharmonija otvara festival u Varešu

Banjalučka filharmonija otvara festival u Varešu
Foto: Ilustracija | Banjalučka filharmonija otvara festival u Varešu

BANJALUKA - Publici međunarodnog festivala "Vaclaf" u Varešu, koji će biti otvoren 14. septembra, predstaviće se i Banjalučka filharmonija.

Koncert će biti otvoren nastupom gudačkog orkestra Banjalučke filharmonije i domaćih i internacionalnih solista: Andree Nikolić i Ivane Nikolić iz Austrije i Basa Jongena iz Holandije, dok će dirigent na koncertu biti Vanesa Kremenović.

Gudački orkestar Banjalučke filharmonije i solisti izvešće raznovrstan program sastavljen od kompozicija domaćih i svjetskih autora: P.I. Čajkovskog, O. Respigija, E. Elgara, A. Pjacole, T. Uhlika, I. J. Skendera, itd. 

"Jako sam srećna i uzbuđena zbog predstojećih koncerata našeg orkestra u Varešu, Subotici i Bijeljini. Budući da nam je ova koncertna sezona bila izuzetno dinamična i da smo imali veliki broj nastupa sa različitim koncertnim programima, orkestar je u odličnoj formi, što mi daje priliku da ostvarim u potpunosti neke svoje muzičke ideje koje muzičari prihvataju i tokom izvođenja dijele sa slušaocima", rekla je Kremenovićeva.

Ivan Otašević, direktor Banjalučke filharmonije, istakao je da nastavljaju svoju veoma uspješnu godišnju koncertnu sezonu, te će nakon koncerata u Banjaluci, Vitezu, Sarajevu i Beču imati priliku da se prvi put predstave publici u Varešu i koncertom otvore festival na kojem nastupaju poznati umjetnici iz BiH, Srbije, Austrije, Holandije.

"Za publiku smo spremili kvalitetan program sa djelima domaćih i svjetskih kompozitora i imaćemo priliku da nastupimo i sa internacionalnim solistima, čije će izvedbe uz pratnju našeg gudačkog orkestra upotpuniti koncertni program otvaranja festivala", poručio je Otašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije