Muzika

Banjalučke umjetnice radile spot za zagrebački bend

Banjalučke umjetnice radile spot za zagrebački bend
Foto: N.N. | Banjalučke umjetnice radile spot za zagrebački bend

Bend "Svemirko" iz Zagreba predstavio je video-spot za pjesmu "Odgovoran ljubavnik", koji je uradio u saradnji sa banjalučkim umjetnicama Tajanom Dedić-Starović i Enom Mitrovskom.

Scenaristkinja i režiserka spota Ena Mitrovska ističe da je ideja za ekranizaciju pjesme "Svemirka" došla tokom njene i Tajanine posjete jednom od nastupa ovog benda koji je održan u Banjaluci.

"Ideja za spot je došla onog momenta kada smo Tajana i ja bile na njihovom nastupu u kafeu 'Žiža'. Njihova harizma i šarmantni nastup su nas privukli do te mjere da smo odlučile da im poklonimo spot. Javile smo im se putem mejla i u nekoliko dana sve smo dogovorili", istakla je Mitrovska.

Umjetnica dodaje da su za potrebe spota izabrali numeru "Odgovorni ljubavnik", koja se nalazi na albumu "Tunguzija", zagrebačkog sastava, a kao glavni lik u spotu pojavljuje se glumac Lazar Petrović.

"Kada smo raspisale scenario, zamislile smo upravo Lazara Petrovića, koji nosi čitav spot. Njegovi pokreti, fleksibilnost i sjajna gluma su upotpunili čitavu priču. Snimale smo na tri lokacije: 'Zimzograd', Gospodska ulica i kafe 'Kutak' u Boriku", naglasila je Mitrovska.

Umjetnica dodaje da je za nju, snimateljku Tajanu Dedić-Starović i glumca Petrovića ovo snimanje bilo jedno veliko iskustvo koje će rado pamtiti.

"Iako smo sve troje doslovno promrzli, bilo je sjajno iskustvo, plesali smo, pjevali, klizali, padali i na kraju uradili, po našem mišljenju, najbolje što smo znali. Slušajte i gledajte nas", poručila je Mitrovska.

Bas gitarista benda "Svemirko" iz Zagreba Bojan Bojko potvrdio je da je ideja za spot došla od strane banjalučkih umjetnika.

"Ideja je došla od Ene Mitrovske i Tajane Dedić-Starović. Mi nismo imali ništa s time. Ena nam se javila s idejom i prijedlogom, poslala nam neke scene, pa smo se dogovorili da završe video-spot. Dva tjedna nakon, spot je stigao u naš inboks", rekao je Bojko.

Muzičar dodaje da je bend "Svemirko" jako zadovoljan urađenim poslom i da je ovo prvi slučaj da ih je neko kontaktirao i ponudio poklon u obliku video-spota, te da bi i u budućnosti rado sarađivali sa Emom i Tajanom.

"Zadovoljni smo video-spotom. To je prvi slučaj da nam se netko javio s idejom te je sam realizirao. Ukoliko bude neke prilike, naravno da smo otvoreni za ponovnu suradnju s Enom i Tajanom", naglasio je Bojko.

Posljednji nastup benda "Svemirko" u gradu na Vrbasu održan je u baru "Žiža", a kako članovi ovog sastava ističu, rado bi se ponovo vratili u Banjaluku.

"Nadam se da ćemo se vratiti uskoro. Prošle smo godine nastupali u 'Žiža' baru, super mjesto sa super ljudima, no nažalost premalen je da ponovo tamo radimo nastup. Ako nas netko pozove, rado ćemo se odazvati", naglasio je Bojko.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije