Muzika

Banjaluka: Gradonačelnik posjetio Jadranku Stojaković (FOTO)

Banjaluka: Gradonačelnik posjetio Jadranku Stojaković (FOTO)
Banjaluka: Gradonačelnik posjetio Jadranku Stojaković (FOTO)

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović posjetio je danas poznatu kantautorku Jadranku Stojaković u domu za starije osobe "Ivan Pavao II" u Banjaluci.

Prilikom posjete Gavranović je uručio skromnu novčanu pomoć u ime grada Banjaluka u iznosu od 2.000 KM, naglasivši da je ovo simbolični gest i da nas je Jadranka Stojaković sve mnogo više zadužila svojom umjetnošću.

U znak zahvalnosti za posjetu, i što nije zaboravljena, naša velika muzička umjetnica poklonila je gradonačelniku komplet diskova - kompilaciju svojih najvećih hitova.

Iako teško govori, Jadranka i gradonačelnik su tokom ove posjete popričali izvan dometa javnosti, a za medije je Gavranović saopštio da je u razgovoru sa Željkom Joksimovićem, koji je takođe obišao Jadranku Stojaković prilikom nedavne posjeti Banjaluci, nastala ideja da se organizuje veliki koncert Jadranki Stojaković u čast.

"Grad Banjaluka će stati iza ove ideje i organizacije jednog takvog koncerta. Naravno, gledaćemo da to dijelom bude i humanitarnog karaktera, budući da ona ima značajne troškove i u svom liječenju i u boravku ovdje. Jadranka je u stanju u kom je potrebno da budemo svi s njom, što uključuje i materijalnu i moralnu podršku, u svakom smislu i svaki dan", izjavio je Gavranović nakon posjete, podsjećajući da je riječ o vrsnom umjetniku, rijetkom na ovim prostorima.

Novinarima se ovom prilikom obratila i Žaklina Garić, direktorka "Karitasovog" doma za starije osobe Socijalnog centra "Ivan Pavao II", u kom trenutno boravi Jadranka. Ona je istakla da je posjeta gradonačelnika važna i da Jadranki ona puno znači.

"Gospođa Jadranka je posebna osoba za one starije kao i za generacije koje dolaze, koja ima puno prijatelja i ljudi koji njoj vrlo rado dolaze. Prošli tjedan je dolazio Željko Joksimović, evo sada je gradonačelnik Banjaluke došao, takve posjete njoj mnogo znače. Bez obzira na to što je jako bolesna, ona još vrijedi i svima nam je važna, a ovakve posjete znače da nije zaboravljena", rekla je Garićeva i pozvala sve ljude koji cijene i vole Jadranku Stojaković da joj dođu u posjetu, jer se ona tome veoma raduje.

Stanari o Jadranki

Stanari doma, koji imaju prilike da provode vrijeme sa Jadrankom, kažu da je ona izuzetna osoba, koja se uvijek svima javi i koja je, uprkos teškoj bolesti, zbog koje jedva govori, uvijek raspoložena i draga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije