Muzika

Banjaluka dobija novi festival elektronske muzike

Banjaluka dobija novi festival elektronske muzike
Foto: Ilustracija | Banjaluka dobija novi festival elektronske muzike

Banjalučka tvrđava Kastel biće domaćin festivalu elektronske muzike "Element", koji će biti održan 9. juna, 28. jula i 25. avgusta, a ulaznice za ovaj događaj u prodaji su od sutra po cijeni od sedam KM.

Organizatori novog muzičkog festivala ističu da je "Element" nastao iz ljubavi prema elektronskoj muzici, želji da posjetioci noći provode plešući i potrebi obogaćivanja kulturne ponude grada Banjaluke.

Line Up junskog događaja čine tajlanđanka Nakadia, rumunka Nusha, kao i domaće zvijezde Siniša Tamamović, Woodie, Ivan Z, Robert S, Radujković, DJ Freak, Mirko C i Stef.

Za najentuzijastičnije organizovali smo i after koji će se održati na posebnoj lokaciji koja će uskoro biti objavljena.

"Early Bird" ulaznice najbrži će moći nabaviti po pomenutoj cijeni od sedam KM putem sistema kupikartu.ba.

"Bitno nam je napomenuti da je Banjaluka prepoznala potencijal 'Elementa' za turističku ponudu grada, kao i značaj za projekat 'Evropska prijestonica kulture (EPK) 2024', te nam je grad, zajedno s Turističkom organizacijom, zvanični sponzor i uz njihovu pomoć ćemo realizovati propratne aktivnosti, koje ćemo uskoro najaviti, a za koje se nadamo da će ostaviti traga i nakon ova prvobitna tri događaja", istakli su organizatori fetivala "Element".

Organizatori dodaju da će svim posjetiocima obezbijediti i razne pogodnosti kada su u pitanju smještaj i prevoz, a detalje u vezi s tim će otkriti uskoro.

Tajlanđanka Nadia, koja će nastupiti na festivalu "Element", je jedna od malobrojnih uspješnih ženskih artista u svijetu elektronske muzike. Kada je imala samo 15 godina odselila se iz rodnog mjesta u Khorat, gdje je radila u fabrikama u kojima je pravila kablove za kompjutere, hard diskove i dekorativne platične tanjire. Karijeru je započela 2002. godine pažljivo stvarajući svoj zvuk, a žanrovi kojima se posvetila su deep house, tech house i techno. Redovan je gost u najprestižnijim klubovima Londona, Berlina, Šangaja, Antverpena i Sao Paula.

Rumunka Nusha je svoju karijeru započela 2007. godine, ali je u svijetu muzike od malih nogu. Za veoma kratko vrijeme počela je da nastupa s velikim zvijezdama kao što su Dubfire, Solomun, Green Velvet, Monika Kruse, James Zabiela i mnogi drugi. Svoj talenat pokazuje u live DJ setovima i muzičkoj produkciji, a njene trake su se nebrojeno puta našle na vrhovima Beatport lista. Nusha uvijek donese nešto novo, a u svojim setovima oduševljava tehnikom, selekcijom traka i nevjerovatnom energijom.

Podrška domaćih izvođača je jednako impresivna jer se radi o najuspješnijim i najkvalitetnijim imenima bosanskohercegovačke scene i miljenicima banjalučke, ali i publike širom regiona. Kao najbolji primjer ističe se Siniša Tamamović, koji je svoju karijeru započeo još krajem devedesetih. Poznat je po svojim intenzivnim žurkama širom Evrope, a prati ga baza vjernih obožavalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije