Muzika

"Battleme" u Novom Sadu i Beogradu, stiže i u BiH

"Battleme" u Novom Sadu i Beogradu, stiže i u BiH
"Battleme" u Novom Sadu i Beogradu, stiže i u BiH

BEOGRAD - Američki bend "Battleme", čije su pjesme korišćene u seriji Sons of Anar’y", nastupiće 21. oktobra u "Fir’ie Think Tank Studiju" u Novom Sadu i 22. oktobra u Domu omladine Beograda, najavila je danas koncertna agencija "RockSvirke".

"Battleme" je projekat Meta Drenika, pokrenut nakon što je prestao sa radom u bendu "Lions", a prvi put se pojavljuje 2009. godine sa pjesmom "Burn This Town" u seriji "Sons Of Anar’y".

Godine 2012. bend je objavio istoimeni debitantski album, a Drenik je iduće godine izdao i EP "Weight On The Brain".

Nakon uspješnog albuma "Future Runs Magnetic" iz 2014. i promocije na turneji, Drenik se vratio u svoj studio u Portlandu gdje je nastavio sa pisanjem.

Iako je "Future Runs Magnetic" prihvaćen kao "velika gitarska rok ploča", Drenik je ipak odlučio da krene u drugom smjeru.

Vratio se klaviru i baladama koje je snimao na svom telefonu, a zatim ih pretvarao u pjesme.

Zajedno sa bratom Džejsonom Drenikom stvarali su pod uticajem "Roxy Music", Dejvida Bouvija i Džima Kerola.

Na albumu sa 14 pjesama, koji nosi naziv "Habitual Love Songs" i predstavlja spoj zvučnog psihodeličnog i pop ritma, učestvovali su i Pol Pulvirenti, Čed Sevidž, Džej Džej Eliot, Kolin Hegna i Vilijam Slejter.

Osim u Srbiji, "Battleme" će, u okviru evropske turneje, nastupiti i u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Mađarskoj, Bugarskoj i Grčkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije