Muzika

Bend "Alexandria": "Vrzinim kolom" najavljuje novi album

Bend "Alexandria": "Vrzinim kolom" najavljuje novi album
Bend "Alexandria": "Vrzinim kolom" najavljuje novi album

BVANJALUKA- Banjalučki sastav "Alexandria" predstavio je u ponedjeljak naveče ljubiteljima njihove muzike novu pjesmu i spot pod nazivom "Vrzino kolo", kojom najavljuju i novi album, koji će nositi isti naziv.

Zvanična promocija održana je u "Staropramen Barcelona Pubu" u Banjaluci, dok je istovremeno spot prikazan i na MTV kanalu.

Tibor Tišma, frontmen "Alexandrije", pojasnio je da su neka ideja vodilja za spot bili mađioničarski trikovi, te dodao da uraditi tako nešto nije nimalo lako.

"Sakupiti ljude koji to hoće da rade je veoma teško, iz tog razloga sam neizmjerno zahvalan ljudima koji su se upustili u ovu priču, jer da nije njih bilo, ovo se ne bi desilo", ispričao je Tišma.

Pojasnio je da je cijela priča zamišljena konceptualno, prije sedam-osam mjeseci, te napomenuo da je "Vrzino kolo" samo prvi dio priče koji će na jesen biti zaokružen pozorišnom predstavom.

"Ovaj spot je prvi dio priče koja će se nastaviti sljedećim spotom pjesme 'Pusti svijet', koji je u produkciji uz pozorišnu predstavu, u kojoj će učestvovati i glumci iz spotova i koja će djelimično biti mjuzikl", naveo je Tišma.

Spot za pjesmu "Vrzino kolo" sniman je u Kostajnici, a nastao je u režiji Denisa Cvijanovića i Siniše Tešanovića.

"Spot je sniman duže nego što smo zamislili, a razlog je bilo loše vrijeme, koje nam je kvarilo koncepciju spota. Bilo je nekih stvari koje smo doradili na snimanju, ali mislim da smo uradili dobar posao", rekao je Tešanović, jedan od režisera.

Zanimljivo je da je glavna uloga u ovom spotu, koji se može pohvaliti i sa dosta umjetničkih elemenata, pripala Saši Rogiću, muzičaru iz Banjaluke.

"Ja sam se prije svega zabavio. Tibor me pozvao i ja sam ga odmah upozorio da možda neću zadovoljiti to što očekuje, ali ispalo je da oni uživaju u mom društvu i završili smo spot do kraja", rekao je Rogić.

Na pjesmi su gostovali Vanja Mišić (vokal), Marko Zoranović (violina), Dario Gajić na akustičnoj gitari, Natalija Harvalenko i Ninoslav Dobrijević pjevali su prateće vokale, dok je Samuel V. Iervasi svirao perkusije, a bio je i gost promocije u Banjaluci.

Članovi benda su se potrudili da ovo ne bude klasična promocija, te je nakon predstavljanja pjesme i spota održana i svirka u kojoj su uživali svi prisutni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije