Muzika

Beograd odao počast Dejvidu Bouviju (FOTO)

Beograd odao počast Dejvidu Bouviju (FOTO)
Beograd odao počast Dejvidu Bouviju (FOTO)

BEOGRAD - U čast nedavno preminulom muzičaru Dejvidu Bouviju, menadžer grada Beograd Goran Vesić otvorio je sinoć u Jugoslovenskoj kinoteci izložbu fotografija Dejvida Rašića, u kojoj će posjetioci moći da uživaju do 21. avgusta.

"Veliko mi je zadovoljstvo da smo u prilici da imamo ovako veliku izložbu u Beogradu", rekao je Vesić otvarajući izložbu. On je najavio da će u naredna tri mjeseca Beograd dobiti mural posvećen Dejvidu Bouviju.

"To je nešto što smatram da pripada Beogradu", kazao je gradski menadžer. Ova izložba je deo "Belgrade to Bowie", kako je rekao Rašić, omaža čovjeku koga svi volimo, i već je otvaranjem privukla veliki broj ljubitelja Bouvijeve muzike i poštovalaca njegovog opusa.

"Ispred sebe vidim 20 godina saradnje sa velikim umjetnikom, kojeg je bilo vrlo lako voljeti, i kojeg i dalje volimo", rekao je Rašić. On je naročito zahvalio idejnim tvorcima izložbe, Sergeju Trifunoviću i Barbari Gačević.

Osim Rašićevih fotografija Dejvida Bouvija, posetioci će moći da pogledaju i retrospektivu filmova u kojima je slavni engleski muzičar igrao, njegovih koncerata, da vide omote njegovih ploča, da učestvuju u umjetnickim radionicama.

Tokom otvaranja, gledajući fotografije, prisutni su uživali u gudačkim izvedbama Bouvijevih hitova, a potom i u njegovom prepoznatljivom vokalu sa zvučnika prepune Kinoteke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije