Muzika

Beogradska filharmonija upriličila koncert za bebe do dve godine

Beogradska filharmonija upriličila koncert za bebe do dve godine
Foto: N.N. | Beogradska filharmonija upriličila koncert za bebe do dve godine
Anadolija

​BEOGRAD - Bebe starosti do dve godine danas su uživale u Simfoniji uspavanki u Beogradskoj filharmoniji u sali koja je pretvorena u muzičku igraonicu.

Ideja je potekla od velikog koncerta na otvorenom prošle godine, kada je direktor Filharmonije Ivan Tasovac od fan pita osmislio da bude napravljen bebi pit.

U novoj seriji koncerata za bebe, koji se održavaju danas i sutra, besplatno uživaju i mališani, ali i njihovi roditelji.

Mališani su slušali muziku, igrali, oni malo stariji su i tapšali na kraju kompozicija, dok su se neki i uspavali uz zvuke klasike.

Kako je za AA rekla portparolka Beogradske filharmonije Jelena Milašinović, kapacitet je ograničen na 50 beba, kako bi sve mogle da imaju prostor za uživanje u muzici.

"U pitanju su najlepše uspavanke sveta, koje su aranžirane za veliki orkestar, a to su sve zvuci koji prijaju deci, koji su blagi, nema puno snažnih interpretacija, već kao što je tom uzrastu primereno da bi deca uživala. Pošto se mi stvarno trudimo da svako ko dođe kod nas da ima sve uslove, zato smo mi ovde organizovali strunjaču da bi napravili od Beogradske filharmonije svojevrsnu muzičku igraonicu, jer deci nudimo da osim što slušaju muziku da se i igraju", navela je Milašinović.

Prema njenim rečima, ovo su najtraženiji programi, jer osim kvalitetnog programa, roditelji provode i vreme sa decom.

"Karte se jako brzo podele i onda mi gledamo da dodajemo što više termina u odnosu na raspored rada orkestra, ali ne tako da narušimo način na koji je koncert organizovan", dodala je.

Tako će sljedeći koncerti za bebe biti organizovani u prvoj nedelji aprila, odnosno od 1. do 5. aprila, sa po dva termina dnevno.

"Ukupno će biti deset termina za bebice, tako da mislimo da je to lepa šansa za sve koji su želeli da dovedu svoju decu i jedna fer molba za sve roditelje koji su uspeli da već dođu do svojih besplatnih ulaznica, da sačekaju narednu sezonu kada ćemo promeniti repertoar i ponovo svirati za bebe", zaključila je Milašinović.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije