Muzika

Bilja Krstić i "Bistrik" predstavili novi spot

Bilja Krstić i "Bistrik" predstavili novi spot
Foto: Ilustracija | Bilja Krstić i "Bistrik" predstavili novi spot

Bilja Krstić i "Bistrik" nastavljaju promociju svog novog albuma "Svod" – pjesma "Jonje, Jonje", koja je već privukla veliku pažnju i na svjetskim listama world muzike s obzirom na to da je engleski izdavač "Ark music" album objavio i za svjetsko tržište, dobila je prateći spot.

Za samo tri dana na Youtubeu je zabilježen veliki broj pregleda, što govori o zainteresovanosti publike za nove pjesme „Bistrika“ i tu, drugačiju ekranizaciju.

Kadrovi za spot snimani su u Rogljevu, selu iznad Negotina, koje datira iz druge polovine 19. vjeka i vrlo je autentično zbog građevina upravo iz tog perioda.

Četiri dana sa velikom pažnjom i entuzijazmom snimana je ta muzička ljubavna priča, koja svjedoči da Bilja Krstić i "Bistrik" ostaju vjerni muzici baziranoj na našim običajima i prošlim vremenima, muzici koja utiče na mlade naraštaje da se danas sve više okreću izvornoj muzici shvatajući značaj tradicije.

Kostimi za spot šiveni su po uzoru na originalnu narodnu nošnju iz starih vremena. Izradila ih je Mona Mišić, takođe iz Negotina, a i nakit je usklađen sa vremenom o kom pjeva Bilja u pjesmi Jonje, Jonje.

Umjetnica i orkestar "Bistrik" presrećni su jer je ta pjesma još od prvog izvođenja osvojila srca publike i dugo će se još pevati po koncertima kako u zemlji, tako i u svijetu.

Izdavač albuma za Srbiju je "Haj-faj centar".

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije