Muzika

Bouvijev mjuzikl "Lazarus": O vanzemaljcima i duši

Bouvijev mjuzikl "Lazarus": O vanzemaljcima i duši
Bouvijev mjuzikl "Lazarus": O vanzemaljcima i duši

Mjuzikl "Lazarus", koji su u Njujorku napisali legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi i dramski pisac Enda Volš, a režirao belgijski reditelj Ivo van Hove, izvodiće se tri mjeseca u Londonu, počev od 25. oktobra, saopštili su producenti.

Taj mjuzikl inspirisan je naučnofantastičnim romanom Voltera Trevisa "Čovjek koji je pao na Zemlju", po kojem je 1976. godine snimljen film u kojem je Dejvid Bouvi igrao glavnu ulogu.

Bouvi je kompletni autor muzike za komad "Lazarus", koji je svojevrsni scenski prikaz njegovog 25. i posljednjeg albuma "Blackstar", objavljenog 8. januara ove godine, na dan muzičarevog 69. rođendana. U trenutku izlaska albuma, javnost nije znala da Bouvi 18 mjeseci vodi borbu sa rakom, koju je izgubio dva dana kasnije.

Slavni muzičar posljednji put se pojavio u javnosti 7. decembra prošle godine u Njujorku, na premijeri "Lazarusa", kada se, prema riječima reditelja Ivoa van Hovea, onesvjestio iza kulisa.

"Lazarus" prati vanzemaljca Tomasa Njutna, koga u mjuziklu glumi Majkl Karlajl Hol, poznat po ulogama u serijama "Šest stopa ispod zemlje" i "Dekster".

Njutn je vanzemaljac sa ljudskim licem koji se našao sam na Zemlji i ne može da umre dok se ne pojavi druga izgubljena duša koja će ga osloboditi, naveli su producenti.

"Jasno je da je Bouvi 'Lazarusom' želio da na scenu postavi sopstvenu smrt", rekao je neposredno poslije Bouvijeve smrti reditelj Van Hove, jedan od posljednjih koji je sarađivao sa legendarnim muzičarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije