Muzika

'Čarobnjak' na EXIT festivalu

'Čarobnjak' na EXIT festivalu
'Čarobnjak' na EXIT festivalu

Najveća tehno ikona svih vremena nastupiće na ovogodišnjem EXIT festivalu.

Ovogodišnji EXIT trajaće pet dana i noći, a njegov nulti dan postao je pravi festival za sebe.

Nakon što je na Petrovaradinsku tvrđavu dovodila priznate svjetske klubove i organizovala žurke u Londonu, Barseloni, Briselu i drugim metropolama, kultna bina EXIT festivala, No Sleep Novi Sad, ove će godine izaći kroz tunel i preliti se i na kolosalnu mts Dance Arenu, gdje će u srijedu, 5. jula podići veliku zastavu prvog No Sleep Festivala na Exitu. 

A u tome će joj pomoći niko drugi do najveća tehno ikona svih vremena, virtuozni umjetnik koji je redefinisao savremenu muziku i kulturu, jedan i jedini Džef Mils.

Specijalno za ovu priliku, Mils će nastupiti u rijetkom, tročasovnom setu koji će početi noću praćen posebnim vizuelnim programom i nastaviti se sve do spektakularnog izlaska sunca iznad Arene. 

U ovom poduhvatu neće biti sam, jer pravo iz središta berlinske scene na Arenu dolazi i još jedna osoba sa skroz druge planete, Elen Ejlien. 

A iz evropske prijestonice tehna, ekskluzivno za No Sleep Festival, svoj premijerni zajednički nastup imaće i još dvije apsolutne tehno prvakinje, Paula Temple i Rebekah. 

Još jedan premijerni b2b nastup izvešće UVB, francuski tehno producent u vrtoglavom usponu, i Lag, novosadska zvijezda sa međunarodnom karijerom koja ga je nedavno odvela i na američku turneju.

Čast da otvore besano veče na Areni imaće dvije regionalne tehno heroine, Marta Gabrovšek iz Slovenije i Sugar Lobby iz Beograda, dok je završni set rezervisan za provjereni tandem rezidenata sa Arene koji čine Dejan Milićević i Marko Milosavljević.

Uskoro će biti objavljen i jednako uzbudljiv program na matičnoj bini No Sleep Novi Sad, za prvu, od sada ukupno pet besanih noći!

Džef mils je nedavno opet odlikovan titulom Viteza umjetnosti u Francuskoj, ovog puta još višeg reda, a njegove audio-vizuelne postavke redovne su u pariskom Luvru. Pokretač je čuvene detroitske tehno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije "Underground Resistance". Prve albume izdao je još 1992. godine za berlinsku tehno instituciju Tresor, a jedan je od pionira tehnike miksovanja na tri i više gramofona. 

Čuven je i njegov nadimak Čarobnjak (The Wizard) koji je nastao jer je ponekad u setovima znao da upotrebi i preko 70 ploča u jednom satu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije