Muzika

Da li je Kurt Kobejn, pjevač kultne "Nirvane" ubijen?

Da li je Kurt Kobejn, pjevač kultne "Nirvane" ubijen?
Da li je Kurt Kobejn, pjevač kultne "Nirvane" ubijen?

Prije 21 godinu Kurt Kobejn, pjevač kultnog benda "Nirvana", povukao je obarač i oduzeo sebi život.Uzroci njegove smrti još uvijek nisu utvrđeni

Poznati američki TV voditelj i nekada saradnik Kobejna, Ričard Li traži da se fotografije sa mjesta nesreće objave kako bi dokazao da Kurt Kobejn nije sebi oduzeo život već da je ubijen.

On je tužio grad i policiju, zbog izjave da neće objaviti sporne fotografije u kome se vidi da Kobejn nije oduzeo sebi život.

Voditelj smatra da je Kobejn ubijen, i da to može da dokaže na osnovu fotografija koje posjeduje policija.

Vijest o smrti Kurta Kobejna potresla je sve fanove grupe "Nirvana".

Kurt Kobejn pronađen je mrtav u svom domu, 8. aprila 1994. godine. Nakon obdukcije, kako je tada saopštila policija, utvrđeno je da je pjevač oduzeo sebi život 5. aprila.

Kraj njega je pronađeno oproštajno pismo u kom je pisalo:"Već godinama nisam osjetio zadovoljstvo niti prilikom slušanja, niti prilikom pravljenja muzike. Zbog toga sam osjećao krivicu koja se ne može iskazati riječima. Kada bi se svijetla ugasila i počeo huk iz publike pred naš izlazak na scenu, ja nisam osjećao ništa”.

Sudija i policija smatraju da zbog privatnosti i bezbijednosti Kobejnove porodice fotografije ne treba da budu objavljene, dok voditelj Ričard Li ima drugačije mišljenje.

Međutim, Kortni Lav i Frensis Bin Kobejn, ćerka Kobejna i Kortni, pisale su molbu sudiji da ne dozvole da se one objave, jer bi to nanelo posljedice porodici pokojnog pevača.

“Morala sam da se izborim sa raznim pitanja u vezi sa mojim pokojnim ocem. Objavljivanje tih fotografija nanijelo bi nam neopisiv bol”, napisala je ćerka pokojnog pevača.

Kako kaže Frensis, godinama se suočava sa tugom fanova koju osjećaju zbog smrti Kobejna, a objavljivanje fotografija  bi dodatno pogoršalo stvari.

Jedan fan je upao u kuću ćerke pokojnog pevača, pošto Frensis nije bila kod kuće, fan je četiri dana čekao da se vrati sa odmora, jer je mislio da je duša pokojnog pevača u telu Kobejnove ćerke.

Prema pisanju stranih medija, navodno, Kortni Lav i Frensis nisu vidjele fotografije Kobejnovog tijela nakon njegove smrti.

U međuvremenu, policija je objavila dvije fotografije sa mjesta nesereće koje do tada niko nije video. Na njima se vidi Kobejn u beživotnom stanju leži, oko njena su paklica cigareta, droga i novčanik.

(Mirror/Blic.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije