Muzika

Daniel Kajmakoski: Svaka pobjeda donosi osjećaj sreće i zadovoljstva

Daniel Kajmakoski: Svaka pobjeda donosi osjećaj sreće i zadovoljstva
Daniel Kajmakoski: Svaka pobjeda donosi osjećaj sreće i zadovoljstva

Daniel Kajmakoski pobjednik je treće sezone popularnog šou-programa "Tvoje lice zvuči poznato", gdje je izveo numeru "Heroes", prošlogodišnju pobjedničku pjesmu "Evrovizije". Danijel je imitirao Monsa Selmerleva, a na sceni su ga pratili mladi plesači.

Makedonski pjevač se u finalu takmičio za nagradu od 25.000 evra, koju će proslijediti u humanitarne svrhe. Finalisti pored Kajmakoskog su bili Ivana Peters, Nikola Rokvić, Kaja Ostojić i Neša Bridžis. U tijesnoj borbi sa pjevačem Nikolom Rokvićem, Daniel je osvojio glasove publike i dobio ček i novac od SMS glasanja.

U razgovoru za "Nezavisne" Kajmakoski govori o pobjedi, toku takmičenja kao i kome će uručiti nagradu.

NN: Kakvi su Vaši utisci sada kad je sve gotovo i kada ste odnijeli titulu najboljeg?

KAJMAKOSKI: Presrećan sam, svi smo se trudili da ovaj šou bude dobar. Svaka pobeda donosi osećaj sreće i zadovoljstva. Posebno mi je drago što je glasala publika iz celog regiona i to je pokazatelj da mnogi i dalje prate moj rad. Moram da naglasim da ovo nije bilo obično pevačko takmičenje, već veliku ulogu su igrali gluma i ples.

NN: Tijesna borba je bila u finalu, da li ste očekivali ovakav ishod i kakvi su, prema Vašem mišljenju, bili drugi finalisti?

KAJMAKOSKI: Finalisti su zaista bili izuzetni. Svi oni su sami po sebi jako talentovani i pre svega dobri pevači. Ivana Petres, Nikola Rokvić i Kaja kao i Neša Bridžis, koji je fanstastičan ne samo stand up komičar, nego i divan čovek i moram reći da smo postali jako dobri prijatelji. Stekao sam i neka nova prijateljstva i to otvara mogućnost nekih novih saradnji. Takmičenje je trajalo tri meseca i sada kada je sve gotovo, moram da kažem da, kada bih bio ponovo pozvan na ovakvu vrstu programa, prihvatio bih odmah jer sam pomerio svoje granice i svestan sam šta sve mogu i kojim resursima raspolažem.

NN: Nagradu od 25.000 evra donirate u humanitarne svrhe. Možete li nam reći kome prosljeđujete ovu nagradu?

KAJMAKOSKI: Srcem sam odlučio da nagradu uručim porodici Dodevski iz Kumanova. Dečak Aleksandar i njegova sestra boluju od ciroze jetre. Oni imaju tek nekoliko godina, a Aleksandar je već u jako teškoj situaciji i hitno mu je potrebna transplantacija jetre. Da stvar bude gora, njihova majka Jasmina je jedini njihov staratelj i nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji. Ovo je bio način da pomognemo pre svega porodici i da apelujemo na ljude da se Aleksandrova operacija što pre dogodi. Za to je potrebno mnogo novca, ali stojim iza toga da ko god bude želeo da organizuje neki humanitarni nastup za ovu porodicu može slobodno da me kontaktira, da im zajedno pomognemo. Aleksandar sada hitno treba transplantaciju jetre, a njegovoj sestri će takođe trebati pomoć, jer ona je sada u ranoj fazi ove bolesti.

NN: Takmičenje je trajalo tri mjeseca, koliko je učešće bilo naporno za Vas?

KAJMAKOSKI: Onog trenutka kada sam odlučio da ću učestvovati u ovom šouu rešio sam da sve prihvatim kao novi izazov i da praktično nijedna imitacija ne bude problem u startu. Svakoj sam pristupao podjednako sa velikim entuzijazmom i želio sam da savladam svaki zadatak. Nije bilo ništa posebno teško jer bio sam 100 odsto fokusiran na šou, tako da svaka proba i svaki šou kao i poslednji nastup uživo bili su pravo uživanje za mene.

NN: Sada kada je šou završen, možete li nam reći koja Vam je imitacija bila najteža?

KAJMAKOSKI: Sve sam prihvatio kao nešto novo i ništa mi nije bilo teško osim odlaska u kožu žene iz prostog razloga jer mi je to nepoznat teren. Takođe bilo mi je teško pevati narodnu muziku. Šaban Šaulić kao i Goran Bregović su mi bili veliki izazovi za imitiranje, ali pomogle su mi kolege Ivana Peters i Nikola Rokvić, jer je to nepoznato tlo za mene i nemam taj manir u glasu. Savladao sam trilere i nekako sam zavoleo narodnjake.

NN: Kakvi su dalji planovi? Kada možemo očekivati neki novi singl?

KAJMAKOSKI: Sada sa zadovoljstvom najavljujem da već danas ulazim u studio i moram vam reći da imam pravi letnji hit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije