Muzika

"Demofest" poklanja osam koncerata

"Demofest" poklanja osam koncerata
Foto: Ilustracija | "Demofest" poklanja osam koncerata

U susret jubilarnom, 10. izdanju, "Demofest" je odlučio da svojoj publici pokloni osam koncerata, koji će 14. i 15. jula biti održani na nekoliko lokacija u Banjaluci.

Tako će publika uoči najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi moći da čuje izvođače koji su nastupali na različitim izdanjima "Demofesta", bez obzira na to da li su osvojili neku nagradu ili ne. Bendovi koji će zasvirati su "Rezerve", "Rolin Humes", "Low Peak Charlie" i "Kontradikshn", kao i  "Brutal Protest", "Voodoo Mojo", "Big Strip Gorila" i "Garage In July".

Inače, bend "Kontradikshn" je osvojio drugo mjesto na "Demofestu" 2013. godine, "Low Peak Charlie" treće mjesto 2014. godine, dok su "Rezerve" završile kao vicešampioni 2015. godine, a "Brutal Protest" je proglašen za najperspektivniji banjalučki bend 2014. godine.

"Big Strip Gorila" su svirali 2013. godine, "Garage In July" godinu nakon toga, dok su dva benda na "Demofestu" nastupila dva puta - "Voodoo Mojo" 2014. i 2015. godine, a "Rolin Humes" 2012. i 2015.

Ovogodišnje izdanje "Demofesta" će biti održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel.

U revijalnom programu će nastupiti "Rudimental DJ set", Marki Ramon, Ki-Mani Marli, "Freemasons", Funkerman, "Dubioza kolektiv", kao i Edo Maajka, "Bad Copy", "Lačni Franz" i "Projekt Rakija". Zasviraće i prošlogodišnji pobjednici "Seine", "Letarg" i "Degeneza", a za lokalnu podršku biće zaduženi "Sopot", "Shanghai Street Fight" i "Važno obavještenje".

Odlične svirke u gradu na Vrbasu "Demofest" će omogućiti zahvaljujući generalnom sponzoru nektar pivu, prijatelju festivala kompaniji "M:tel" i oficijelnom telefonu festivala Huawei P10.

PETAK, 14. JUL

"Rezerve" (K.S.E.T. Pub)

"Rolin Humes" (MacTire Pub)

"Low Peak Charlie" (Rock Symphony)

"Kontradikshn" (Shamrock Pub)

SUBOTA, 15. JUL

"Brutal Protest" (K.S.E.T. Pub)

"Voodoo Mojo" (MacTire Pub)

"Big Strip Gorila" (Rock Symphony)

"Garage In July" (Shamrock Pub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije