Muzika

Dino Šoše: Život treba da se desi da bi se imalo o čemu pjevati

Dino Šoše: Život treba da se desi da bi se imalo o čemu pjevati
Foto: N.N. | Dino Šoše: Život treba da se desi da bi se imalo o čemu pjevati

Pop muzičar Dino Šoše objavio je album "Anhedonija", koji na muzičku scenu donosi svjež dašak profinjenog popa.

Njegove pjesme su, kako kažu muzički znalci, melanholija kao izvor čistog veselja, za svako doba dana, u želji da ostanemo nasamo sa sobom. Odmah se zavole te pjesme koje su malo tužne, nimalo patetične i mnogo gorde.

"Nekim ljudima je potreban psiholog kako bi im on otkrio zašto su nešto rekli ili učinili. Meni je bila potrebna pjesma kako bih to isto razumio. Album 'Anhedonija' je dijelom autobiografski, na njemu bi, da sam ga igrom slučaja izdao prije dvadesetak godina, bile tek dvije-tri pjesme. Život treba da se desi da bi se imalo o čemu pjevati", kazao je Šoše o svom prvencu.

Šoše je rođen u Mostaru, ali tokom rata se preselio u Beč, gdje i danas živi. Fizička odvojenost od govornog podneblja jezika na kome stvara ne predstavlja mu problem. Kaže, klikom miša se mjeri udaljenost. Album sadrži 14 pjesama i Dino je autor muzike i teksta.

"Čovjek sam sa juga, otud i ta durska melanholija u mojim pjesmama. Mi smo blizu mora, ali višak sunca i kamena čini nas melanholičnim. Od Šantića do 'Zostera', svi znaju kako istovremeno biti i veseo i depresivan", istakao je on.

Bh. i regionalna muzička zvijezda Dino Merlin prokomentarisao je album "Anhedonija" rekavši kako je to autentičan rad talentovanog kantautora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije