Muzika

Donna Ares: “Puca mi film” non-stop

Donna Ares: “Puca mi film” non-stop
Donna Ares: “Puca mi film” non-stop

Poznata bh. pjevačica Donna Ares optužila je medije da nameću rivalstvo između estradnih zvijezda, zbog čega dolazi do raznih sukoba i svađa, kao što je slučaj sa njom i pjevačicom Selmom Bajrami. Ova pop pjevačica kaže da je vesela i voli da se druži, ali da je spemna na svađu, pa čak i na tuču, ako neko kaže pogrešnu riječ.

NN: Čuli smo da ste imali mali sukob sa srbijanskom pjevačicom Gogom Sekulić. Da li je to tačno i o čemu se radi?

DONNA ARES: Ne želim pričati o tome. Poštujem moje koleginice, ali kad me neko napadne, odmah mu uzvratim i nakon toga priča za mene je završena.

NN: Vaše kolege pjevači pričaju kako je Vaša "ljuta rivalka" Selma Bajrami. Da li je to tačno?

DONNA ARES: Ne znam zbog čega vi, a i svi drugi mislite da je Selma Bajrami moja rivalka?

NN: Pa kažu da se često "prepucavate".

DONNA ARES: Mislim da smo Selma Bajrami i ja riješile te neke naše nesporazume. Smatram da nam to rivalstvo nameću mediji. Stalno pričate kako smo mi u svađi. Pisani mediji najviše doprinose tome, jer oni mogu i te kako da pišu neistine. Onda se s vama ganjamo po sudu, ali to ništa ne znači, jer sve je već napisano. Onda vi kažete, dobro, napisaćemo izvinjenje, a onda to izvinjenje bude negdje u ćošku sitno ispisano da mi onda treba povećalo da ga pronađem u novinama. Shvatiš onda da je uzalud braniti se i objašnjavati. I sad da vam kažem, o Selmi mislim sve najbolje i želim joj puno uspjeha u tome što radi.

NN: Da li Vam se često desi da se iznervirate i da ne kontrolišete postupke i emocije?

DONNA ARES: To mi se stalno dešava. Meni "puca film" non-stop. Dovoljno je da neko kaže pogrešnu riječ i ja sam odmah spremna ne samo na svađu, nego da tog nekog u tom trenutku nokautiram. Davno sam shvatila da je uzalud da glumim neke lažne osjećaje, da to ne pije vode. Znači sve što osjećam, odmah kažem. Čovjek treba okupiti prave ljude oko sebe i držati se njih.

NN: Šta Vas nervira?

DONNA ARES: Najviše mrzim kad su fotoreporteri uporni i kad mi upadaju u garderobu dok se pripremam za nastup. Zbog toga ja od kuće uvijek dođem spremna i ne presvlačim se za nastup u garderobi. Imam fobiju od garderoba, od fotografa i gužve, jer oni ulaze i slikaju. Mrzim kad me slikaju kad jedem, jer ako želiš da me slikaš, uradi to dok pjevam, sve ostalo mi je odvratno.

NN: Ugađate li često ljudima?

DONNA ARES: Ne trudim se da ugodim svima, ali sam vesela osoba i volim da se družim. Nije me sramota da pitam sve ono što ne znam. Volim da učim i napredujem i da se družim s pametnim ljudima.

NN: Nedavno ste proglašeni pop pjevačicom godine na manifestaciji "Bh. muzički Oskar" održanoj u Sarajevu. Kakvo je Vaše mišljenje o ovoj manifestaciji?

DONNA ARES: Ova manifestacija je odlična zbog toga što na jednom mjestu okupi sve pjevače iz regiona. Ovo je jedina prilika kad se mi, pjevači, možemo družiti svi na jednom mjestu. I zbog toga sve čestitke treba uputiti Nazifu Gljivi koji je još jednom uspio sve da nas okupi.

NN: Prethodna godina je bila uspješna za Vas. Što planirate dalje?

DONNA ARES: Stalno nastupam. Iako me u posljednje vrijeme nema u medijima, moja publika me traži i gostujem po cijeloj Evropi, ali i u Kanadi. Pripremam i nove projekte. Vi znate da ja pišem pjesme, muziku, aranžmane. Bit će i novih pjesama uskoro.

NN: Vi i Džavid Ljubovci, kompozitor i aranžer, imate zajednički Multimedijalni centar, u kojem često snima veliki broj Vaših kolega.

DONNA ARES: Tu su bili i Osman Hadžić, Šekib Mujanović, Jovana Tipšin, ali i mnogi mladi, talentirani ljudi koji tek treba da se okušaju na estradi.

Dueti

"Sviraj nešto narodno" - Donna Ares & Halid Bešlić

"Prijateljica" - Donna Ares & Semir Cerić Koke

"Ove godine" - Donna Ares & Šerif Konjević

"Mašina" - Donna Ares & Šako Polumenta

"Furaj dalje" - Donna Ares & Fistik

"Predaleko si od mene" - Donna Ares & Dejan Krstović

"Kasno za nas" - Donna Ares & Zlatko Mandić

"Kćeri moja" - Donna Ares & Kemal Malovčić

Diskografija

Uskoro izlazi i njen novi album "Želim da te gledam" u "Hayat produkciji". Na ovom albumu će se naći i rimejk pjesme "Tjeram po svome" za koju kaže da je autobiografska. Donna Ares je do sada objavila albume:

2009. "Fantastična"

2007. "10 godina sa vama - Donna Ares uživo"

2006. "Nemam razloga za strah"

2006. "To mi nije trebalo"

2005. "Jackpot"

2004. "Megamix"

2004. "Donna Ares mix III"

2003. "Nemoj da pogađam"

2002. "Čuvaj se dušo - Ja sam tatin sin"

2001. "Sviraj nešto narodno + mix II"

2000. "Donna Live 2000"

1998. "Ti me više ne voliš"

Biografija

Pravo ime Donne Ares je Azra Kolaković. Rođena je 1. januara 1977. u Bihaću.

Muzikom se bavi od malih nogu, a završila je nižu i srednju muzičku školu, a studirala je engleski jezik.

Kao djevojčica pjevala je na dječjim festivalima, a već od 14. godine nastupa sa pop-rok grupom "Camino Verde" po lokalnim diskotekama kao pjevačica i klavijaturista, a već sa 16 godina piše prve stihove i muziku, te snima svoju prvu pjesmu.

Godine 1997. prvi put javno nastupa pod imenom Donna Ares na hrvatskom izboru za pjesmu "Eurovizije" - "Dori '97", a iste godine ostvaruje veliki uspjeh svojom pjesmom "Kazna" na festivalu "Bihać '97, koja je lansira visoko na sve top-liste u BiH.

Donna Ares se pored muzike takođe bavi grafičkim dizajnom i video i audio produkcijom, a u slobodno vrijeme i slika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije