Muzika

Dubioza uz "Himnu generacije" najavila novi album

Dubioza uz "Himnu generacije" najavila novi album
Dubioza uz "Himnu generacije" najavila novi album

"Dubioza kolektiv"objavila je novi spot i pjesmu "Himna generacije" koja najavljuje i novi albuma koji će svjetlo dana ugledati krajem godine.

"Nakon što nas godinama neosnovano optužuju da predstavljamo “legitimni glas izgubljene generacije” mi smo odlučili da konačno zloupotrijebimo tu kvalifikaciju i napravimo prigodnu muzičku numeru na tu temu", poručuju iz "Dubioze".

Dodaju da je na ovim prostorima omiljena sportska disciplina - sekiracija na duge staze - dovedena do savršenstva i ova regija je dala niz svjetskih šampiona u super-teškoj kategoriji.

"Sekiramo se neselektivno, neprekidno i prilikom sekiracije ne diskriminiramo teme po važnosti i mogućem utjecaju na vlastite živote. Sekira nas sve - od ugroženosti južnoameričkih prerijskih oposuma do mogućeg termonuklearnog rata na korejskom poluotoku, od izbora Trumpa za predsjednika SAD-a do izbora na natjecanju za najveći pjevački talent mjesne zajednice Zabrđe. Ako su neke manje važne ljudske opsesije poput ljubavi prema ženama ili alkoholu opjevane u bezbroj pjesama - onda i ljubav prema sekiraciji zaslužuje makar jednu", poručili su iz "Dubioze kolektiv", u svom prepoznatljivom, šaljivom, stilu.

Spot za pjesmu "Himna generacije" sniman je u Sarajevu, a u snimanju je učestvovalo 400 statista volontera, koji su se javili na poziv benda objavljen putem društvenih mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije