Muzika

"Dubioza" vas pjesmom zove na "Demofest"

"Dubioza" vas pjesmom zove na "Demofest"
Foto: N.N. | "Dubioza" vas pjesmom zove na "Demofest"

Bend "Dubioza kolektiv" nastupiće 22. jula na tvrđavi Kastel u okviru revijalnog dijela jubilarnog 10. Demofesta.

Na svojoj zvaničnoj Facebook stranici "Dubioza" je objavila simpatičan video kojim najavljuje svoj nastup u Banjaluci.

Muziku iz mega hita "Lutka", beogradske grupe S.A.R.S,  upotpunilli su riječima Banjaluko, ja sam rešen da  Demofestom plešem...

Poslušajte:

Demofest je muzički festival koji se svake godine održava na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Osnovan je 2008. godine sa idejom da se pruži prilika za razvoj neafirmisanih bendova i pomogne oživljavanje rok scene na prostoru bivše Jugoslavije, a danas je najveći festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi i jedan od najvećih besplatnih festivala u toj regiji.

Demofest sadrži takmičarski i revijalni segment. Učešće u takmičarskom programu je otvoreno za sve autorske demo bendove koji sviraju rock, punk, pop, metal, hip hop ili reggae žanrove, a potiču iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore ili Makedonije.

U revijalnom programu festivala učestvuju regionalne i svjetske muzičke zvijezde, a neka od najpoznatijih imena koja su do sada nastupala su Guano Apes, Kosheen, Gentleman, Triggerfinger, Stereo MCs, Kelis, Fun Lovin’ Criminals, Asian Dub Foundation, Kiril Džajkovski, Dubioza kolektiv, Majke, Psihomodo pop, Damir Urban, S.A.R.S. i Partibrejkers.

U periodu od 2008. do 2016. godine, za učešće na festivalu se prijavilo preko 3.400 demo bendova, a u revijalnom programu je nastupilo 40 izvođača.

U posljednjih nekoliko godina svako izdanje festivala privuče preko 40.000 posjetilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije