Muzika

EBU: Ukrajina bi mogla ostati bez organizacije Evrovizije

EBU: Ukrajina bi mogla ostati bez organizacije Evrovizije
EBU: Ukrajina bi mogla ostati bez organizacije Evrovizije

Evropska radiodifuzna unija mogla bi Ukrajini da oduzme organizaciju Evrovizije 2017 ukoliko se do kraja sljedeće nedjelje ne riješi situacija sa predstavnicom Rusije, izjavila je predsjednica EBU Ingrid Deltenre u intervjuu za švajcarski "Blik".

- Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo. Duboko žalim zato što se takmičenje za Pjesmu Evrovizije koristi u političke igre - rekla je Delterne, prenosi Sputnjik.

Ona je istakla da to takmičenje ne služi za "huškanje ljudi jednih protiv drugih" i zaprijetila da će nametnuti sankcije Ukrajini.

Predsjednica EBU je saopštila da trenutno vodi razgovore sa predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i premijerom Vladimirom Grojsmanom kako bi se pronašlo "mirno rješenje", jer samo oni mogu da ukinu zabranu ulaska Samojlove, ili učine da ona bude na snazi nakon nastupa ruske pjevačice.

Ove godine Rusiju bi na Evrosongu trebalo da predstavlja Јulija Samojlova, ali joj je Služba bezbjednosti Ukrajine zabranila ulazak u zemlju na tri godine zbog nastupa na Krimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije