Muzika

Elvir Laković Laka: Volio bih snimiti duet s nekim političarom

Elvir Laković Laka: Volio bih snimiti duet s nekim političarom
Foto: N.N. | Elvir Laković Laka pred nastup na "OK festu": Volio bih snimiti duet s nekim političarem

Poznati bh. muzičar Elvir Laković Laka nastupiće na ovogodišnjem "OK festu" na Tjentištu, koji će biti održan od 6. do 8. jula u jedinstvenom ambijentu Nacionalnog parka Sutjeska. Poznati muzičar ističe da će za ovu priliku spremiti repertoar sastavljan od svih hitova, kako novih tako i starih.

Za sam festival Laka ističe da je ovo jedinstven događaj u moru muzičkih festivala baš zbog netaknute prirode Nacionalnog parka Sutjeska.

"Baš zbog netaknute prirode ovaj festival je poseban, a takođe čisti zrak automatski donosi dobar osjećaj. Mislim da će ovaj festival biti najbolji u budućnosti", istakao je Laka.

Poznati pjevač dodaje da muzički festivali poput "OK festa" već odavno ujedinjuju omladinu regiona te da na ovakvim manifestacijama ne postoji mržnja.

"Na svim festivalima na kojima sam bio mladi su već ujedinjeni, a mržnja samo postoji na televiziji. Političari vladaju zbog mržnje, čim prestanete gledati TV prestane i mržnja", naglasio je Laka.

Muzičar dodaje da muzika ne može mnogo doprinijeti skretanju pažnje javnosti sa svakodnevnih problema jer veliki dio stanovništva svoje vrijeme provodi uz nekvalitetne televizijske programe.

"Ljudi najviše slušaju turbo folk muziku i gledaju rijaliti emisije. Biće potrebno mnogo vremena da se promijeni mentalitet naših ljudi, a potom i politika naših političara", istakao je Laka.

Što se tiče njegovih nastupa, slavnom muzičaru je veoma bitna komunikacija s publikom, za koju kaže da nastaje već od prve pjesme, jer se tako najbolje osjeća koncertna atmosfera.

"Nekad publika počne da pjeva neku pjesmu koja je po rasporedu tek na kraju, onda se i mi uklopimo pa istu raspjevamo na sav glas", dodao je Laka.

Poznati muzičar je početkom godine predstavio singl "Lizalo" i dodaje da već uveliko radi na novoj pjesmi, koju planira premijerno da predstavi u septembru.

"Kada je u pitanju inspiracija za stvaranje novih pjesama, nekad dodam nešto iz svakodnevice, ali kako to više ne pratim i ne gledam TV isto kao da ne postoji. Ali čim se uključim u saobraćaj shvatim u kakvoj nekulturi živim", istakao je Laka.

Muzičar je prije nekoliko godina stekao veliku slavu predstavljajući Bosnu i Hercegovinu na takmičenju za pjesmu "Evrovizije", a u razgovoru za "Nezavisne" dodaje da bi se vrlo rado ponovo odazvao da predstavlja svoju zemlju na ovom takmičenju.

"Ja bih rado opet predstavljao našu zemlju, pa eto ako bude para za to nek' me neko predloži", rekao je Laka.

Muzičar je poznat po tome što nije radio duete s kolegama s muzičke scene, ali ako bi radio u budućnosti duet s nekim, ističe da bi volio da to bude neki političar.

"Volio bih duet s nekim političarem kako bih postao politički podoban", istakao je Laka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije