Muzika

Enrike Iglesias u Ginisovoj knjizi rekorda

Enrike Iglesias u Ginisovoj knjizi rekorda
Enrike Iglesias u Ginisovoj knjizi rekorda

BEOGRAD - Popularni pjevač Enrike Iglesias, koji će nastupiti 10. maja u Kombank areni, jedan je od rijetkih muzičara koji se može pohvaliti rekordima u Ginisovoj knjizi.


Iglesias se od nedavno nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda sa čak dva priznanja - za "Najdužu broj jedan poziciju" i za "Najviše broj jedan hitova" na "Hot Latin listama pjesama".

Iglesias je rekorde dostigao sa svojim singlom "Bailando" koji je bio na vrhu top lista čak 41 nedelju, kao i osvajanjem prvih pozicija sa 26 pjesama.

On je jedan od najistaknutijih latino pop umjetnika svih vremena sa prodatih više od 137 miliona albuma širom svijeta i tri Latino Gremi nagrade.

"Obožavao sam da čitam knjigu Ginisovu knjigu rekorda kada sam bio mali", izjavio je pjevač povodom ulaska u Ginisovu knjigu.

Multitalentovani i višestruko nagrađeni umjetnik, pored svoje bogate muzičke karijere, dokazao se kao i uspešni biznismen.

Prošle godine, zajedno sa teniserom Rafaelom Nadalom, otvorio je restoran u Madridu, a ove godine, planiraju proširenje franšize i na Ibicu.

Pored restorana, Iglesias već duže vrijeme ima sopstvenu liniju parfema pod nazivom "Deeply yours" i "Adrenaline".

Oprobao se i kao glumac te je sa Selmom Hajek, Antoniom Banderasom i Džonijem Depom glumio u ostvarenju Roberta Rodrigeza "Bilo jednom u Meksiku", gostovao je u popularnim serijama "Dva i po muškarca", "Kako sam upoznao vašu majku".

Producirao je i Of Broadway mjuzikl "Four Guys Named Jose and Una Mujer Named Maria".

Za više od 20 godina muzičkog stvaralaštva, prvi album objavio je 1995. godine, njegovi hitovi su više od 70 puta došli do prvih pozicija raznih lista slušanosti.

Jedini je muški izvođač na svijetu koji je čak 13 puta bio na prvom mjestu "Billboard Dance" liste, sarađivao je sa svjetskim muzičarima i osvojio najprestižnije muzičke nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije