Muzika

"Evergreen Fest" u Prijedoru od 12. do 14. avgusta

"Evergreen Fest" u Prijedoru od 12. do 14. avgusta
"Evergreen Fest" u Prijedoru od 12. do 14. avgusta

Grad Prijedor dobija novi muzički festival pod nazivom "Evergreen Fest", koji će se održati od 12. do 14. avgusta u Ljetnoj bašti u ovom gradu.

Grad Prijedor dobija novi muzički festival pod nazivom "Evergreen Fest", koji će se održati od 12. do 14. avgusta u Ljetnoj bašti u ovom gradu.

Jedan od organizatora Dejan Bilbija je istakao da je ideja za ovaj festival rođena prije sedam godina, međutim pravi uslovi za organizaciju su tek sada stvoreni.

"Nas par zaljubljenika u prirodu i muziku je imalo ideju da ovaj festival održimo u Nacionalnom parku 'Kozara' na Mrakovici, međutim prvo izdanje ovog festivala ćemo održati u Ljetnoj bašti u Prijedoru koja se nalazi u samom centru grada, i koja je po našem mišljenju najbolji koncertni prostor u BiH", naglašava Bilbija.

Organizator je istakao da je cilj da se ovaj festival već od sljedeće godine organizuje na Mrakovici i da stane rame uz rame sa sličnim festivalima u regionu, prije svega zbog turističkog značaja za grad Prijedor.

"Lista izvođača za prvi 'Evergreen Fest' je upravo zatvorena i Edo Maajka je posljednji izvođač koji nam je potvrdio učešće na festivalu. Pored njega nastupiće sastavi 'Orthodox Celts', 'Brkovi', 'Kanda, Kodža i Nebojša', prijedorski bend 'Tattoo', 'Nichim izazvan', 'Eyesburn', Laka, 'Električni orgazam', banjalučki 'Brutal Protest', zatim sastav 'Six Pack', 'Genetička kontrola' i 'Madred'", dodao je Bilbija.

Prodaja ulaznica za "Evergreen Fest" počinje od juna, a organizator ističe da će cijena biti 20 KM za sve dane festivala.

"Naša ideja za pokretanje festivala naišla je na odobravanje grada Prijedora, pa smo tako dobili podršku. Suorganizator festivala je i Omladinski savez Prijedora, kao i Omladinski savez Republike Srpske, tu je i prijedorsko Udruženje urbanih mladih PUUM, a trenutno smo u pregovorima i sa medijima, i nekim drugim privrednim subjektima", naglasio je Bilbija.

Organizator je dodao da je bilo teško pokrenuti ideju o ovakvom festivalu, prvenstveno zbog troškova, kao i razumijevanja zajednice i okoline u kojoj se pravi ovakva muzička manifestacija.

"Koliko god su bendovi koji su u 'lajnapu' dobri, oni se ne uklapaju u neku našu svakodnevicu i to je najveći problem, ali zasad imamo jako dobru podršku grada. Ovakvi festivali u okolini su brendovi grada i sredine. Imamo primjere banjalučkog 'Demofesta' i 'OK Festa' na Tjentištu. Nadamo se da će i naš 'Evergreen Fest' zauzeti mjesto na kalendaru festivalskih posjetilaca", naglasio je Bilbija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije