Muzika

Festival Z.E.T u Šipovu: Vizija darežljive prirode i dobre muzike

Festival Z.E.T u Šipovu: Vizija darežljive prirode i dobre muzike
Festival Z.E.T u Šipovu: Vizija darežljive prirode i dobre muzike

ŠIPOVO - Festival Z.abave, E.kologije i T.urizma "Z.E.T. od Šipova" biće održan od 15. do 17. jula na jedinstvenoj prirodnoj lokaciji izletišta Janjski otoci u Šipovu.

Tokom trajanja ovog festivala posjetioci će moći uživati u nastupima bendova "Ispad!", "Tupas mene", "Ritam nereda", "Psihomodo pop", "Krugovi u žitu", "The Babe Barbarella", "Irie FM", "Zoster", "Atheist Rap" i "Ničim izazvan".

Bojan Jokšić, programski direktor festivala "Z.E.T. od Šipova", ističe da je cilj ove manifestacije promocija vrijednosti kao što su čista i očuvana priroda, domaći kapaciteti i zajedništvo.

"Nama je cilj da skrenemo pažnju na očuvanje prirode. Ovo je prilika da domaći i regionalni bendovi sviraju u ambijentu netaknute prirodne ljepote, da gosti uživaju u atmosferi iskrene i prirodne energije. Ovo je prilika da domaćini iz seoskih gazdinstava u Šipovu žive bolje i zarađuju više od svog rada", istakao je Jokšić.

Organizator je dodao da je za sve posjetioce ovog festivala obezbijeđen prevoz i kamp u sklopu Janjskih otoka, kao i mnogi drugi zanimljivi sadržaji.

"Obezbijedili smo organizovane prevoze iz Banjaluke, Sarajeva i Mostara. Za naše goste smo pripremili i paket ponudu koja podrazumijeva kamp mjesto, prevoz autobusima, kartu za sva tri dana trajanja festivala, kao i doručak prvog dana, a sve po cijeni od 40 KM", istakao je Jokšić.

Kampovi su kapaciteta 1.000 mjesta, a obezbijeđeni su i tuševi, voda, sanitarni čvorovi, struja, besplatan wi-fi signal, hrana i piće.

Pored muzičkog dijela, za sve goste biće organizovani razni izleti, biciklijada od Jajca do Šipova, takmičenje u pripremi kotlića i pasulja.

Posjetioci festivala će takođe u organizaciji UNDP-a, ispred UN-a, moći slušati predavanja i učestvovati u raznim radionicama koje imaju za cilj promociju održivog razvoja i očuvanja životne sredine.

"Ovo je prilika za razvoj male opštine koja puno obećava i može mnogo da ispuni. To je obećanje Z.E.T. tima koje smo dali svim ljudima koji zajedno s nama grade i čekaju ovaj festival. Obećavamo da ćemo ispuniti zajedničku viziju o velikom broju ljudi koji uživaju tamo gdje je priroda bila posebno darežljiva, tamo gdje su domaćini posebno gostoljubivi i tamo gdje nećemo dati da crkne rokenrol", naglasio je Jokšić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije