Muzika

Frontmen grupe S.A.R.S. za "Nezavisne": Bez odricanja i truda ljubav lako može da umre

Frontmen grupe S.A.R.S. za "Nezavisne": Bez odricanja i truda ljubav lako može da umre
Foto: N.N. | Frontmen grupe S.A.R.S. za "Nezavisne": Bez odricanja i truda ljubav lako može da umre

Slučajno ili ne, beogradska grupa S.A.R.S. juče, kada su mnogi parovi proslavljali Dan zaljubljenih, objavila je novu pjesmu pod nazivom "Ljubav umire".

Žarko Kovačević, frontmen benda, rekao je za "Nezavisne" da je to bio idealan dan da se podsjetimo da ljubav veoma lako može da umre.

"Ukoliko joj se ne posvetimo dovoljno, ljubav lako može da umre", rekao je Kovačević te dodao da ljubav iziskuje puno odricanja i truda kako bi trajala i vremenom jačala.

Grupa S.A.R.S. je odlučila da poslije šest studijskih albuma objavljuje samo singlove.

"Ova pesma je drugi od tri singla koje planiramo da izdamo. Treći singl je najavljen za mart, a upravo tada će i početi da se zahuktava koncertna sezona", poručio je Kovačević za "Nezavisne".

Istakao je da do kraja godine imaju veliki broj koncerata, od kojih su neki u gradovima gdje će prvi put imati priliku da zasviraju.

"Zasad smo fokusirani na promociju novog singla i na prikupljanje energije za proleće koje nas očekuje", rekao je Kovačević i otkrio da će i Banjalučani uskoro moći da uživaju u njihovim kako novim, tako i starim hitovima.

"U Banjaluku dolazimo uskoro, ali ne mogu još da kažem datum, jer organizatori nisu zvanično objavili", poručio Kovačevič.

"Sveže amputirana ruka Satrijanija" (skraćeno S.A.R.S.) muzički je sastav iz Beograda, tačnije Resnika. Njihova muzika je svojevrsna kombinacija pop, rok, rege, hip-hop i bluz, muzike s elementima tradicionalnog srpskog folka.

Objavili su šest studijskih albuma, nakon čega su saopštili da će ubuduće objavljivati samo singlove. Pjesma "Ljubav umire" je drugi sing koji su objavili.

Prvi je "Živim na Balkanu", objavljen krajem prošle godine.

Grupa ima mnogo hitova koji su slušani na prostoru cijele bivše Jugoslavije. Izdvajaju se pjesme "Buđav lebac", "Lutka", "Klinka", "Perspektiva"...

Najavljeni nastupi

Grupa S.A.R.S. se sprema za veliku sezonu koncerata, a zasad u kalendaru imaju upisana četiri nastupa.

Publika u Njemačkoj, tačnije u Hamburgu, će ih moći slušati i gledati 19. aprila, dok su već sutradan, 20. aprila, na gostovanju u Kelnu.

Dan kasnije, 21. aprila, nastupaju u Štutgartu. Pored Njemačke, u koncertni kalendar upisan je i nastup u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, koji je planiran za 28. avgust.

Poslušajte i novi singl

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije