Muzika

Fuad Backović Deen o "Eurosongu 2016": Iskoristićemo svoje tri minute

Fuad Backović Deen o "Eurosongu 2016": Iskoristićemo svoje tri minute
Fuad Backović Deen o "Eurosongu 2016": Iskoristićemo svoje tri minute

Jednom kada se popneš na tu scenu poželiš da se opet nekada vratiš, ali definitivno nisam mislio da će to biti ove godine, rekao je Fuad Backović Deen, koji će zajedno sa Dalal Midhat-Talakić, nakon tri godine pauze, predstavljati BiH na "Eurosongu" 2016. godine u Stokholmu, u Švedskoj.

Na sceni će im se pridružiti i violončelistkinja Ana Rucner.

On je u razgovoru za "Nezavisne" istakao da ovaj put nije on nosilac projekta, već da je pozvan da učestvuje.

"Nosilac je Dalal, za koju je u principu i napisana pjesma. Njoj je zvučala kao duetska i ona je poželjela da je snimi sa mnom jer naredne godine obilježavamo punih 20 godina prijateljstva. Pristao sam na taj prijedlog, snimili smo i kako smo radili sve je počelo da miriše na 'Eurosong', pa smo pozvali i Anu Rucner, koja je pristala da bude dio tima, a samim tim oplemeniće pjesmu, ali siguran sam i nastup", rekao je Deen.

On je kazao kako će, u odnosu na 2004. godinu, sve biti različito s obzirom na činjenicu da je od njegovog učešća na "Eurosongu" prošlo 12 godina.

"Kada sam BiH predstavljao s pjesmom 'In The Disco', to me zateklo jako mladog i više mi je to bilo zabavno, nego što sam doživljavao ozbiljno. Sada sam drugačiji i zreliji i privatno i poslovno. Nalazimo se zajedno u duetskoj pjesmi, koja je vrlo ozbiljna i pjevački zahtjevna, koja stilski nije bliska ni Dalal, a ni meni, a čiji je autor Almir Ajanović", dodao je Backović.

Nada se da će građani BiH biti zadovoljni onim što će čuti, a i vidjeti.

"Mi možemo obećati da će BiH imati sjajnu pjesmu, da ćemo zablistati na sceni, da ćemo imati svjetski nastup, daćemo sve od sebe da svi Bosanci i Hercegovci budu ponosni te tri minute. Sve ostalo je u božjim rukama", zaključio je Backović.

Iz BHRT-a su rekli da će tek u februaru pjesma biti dostupna auditorijumu, u specijalnom programu ove televizije. Dalal je istakla da je nastup na "Eurosongu" ostvaranje njenog sna, te da joj je Deen na neki način pokušao približiti kako će izgledati nastup na evropskom muzičkom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije