Muzika

Grupa "Komuna" sa saradnicima snimila numeru "Kad padnu mostovi"

Grupa "Komuna" sa saradnicima snimila numeru "Kad padnu mostovi"
Foto: Ilustracija | Grupa "Komuna" sa saradnicima snimila numeru "Kad padnu mostovi"

Bend "Komuna", čiji je osnivač i frontmen Mirko Šenkovski Geronimo, okupio je neke od najpriznatijih rokera s naših prostora u pjesmi "Kad padnu mostovi", koja ovih dana osvaja pažnju slušalaca.

Na numeri "Kad padnu mostovi" sarađivali su Kiki Lesendrić, Mladen Vojičić Tifa, Sead - Zele Lipovača, Toni Janković i Zoran Predin.

Produkciju pjesme potpisuje jedan od najboljih rok producenata u regiji Dejan Orešković.

"Odlučili smo se za ove muzičke goste jer pjesma nosi jednu snažnu poruku u ovim vrtložnim vremenima i osjetio sam potrebu da to s nama kažu ljudi s autoritetom bez mrlje u životu i karijeri", naveo je Geronimo.

Osim samog teksta, pažnju javnosti privlači i spot, za koji Geronimo tvrdi da je namjerno urađen s jednom apokaliptično upozoravajućom porukom.

"To je poruka o tome dokle nas može dovesti neodgovorno ponašanje pojedinaca, ali, također, i s nadom u bolju budućnost ovog našeg malog svemira i cijelog čovječanstva općenito", rekao je ovaj muzičar i napomenuo da je prvi album "Komune" već do pola urađen.

Inače sastav "Komuna", pored Geronima, čine virtuozi na gitarama Dragomir Herendić Dragianni i Emir Hot, klavijaturista Igor Matković iz "Crvene jabuke", bas gitarista Zvjezdan Marjanović, koji nastupa s Matijom Dedićem, i bubnjar Damir - Bumbar Sinanović iz "Bolera".

"Sastavio sam ekipu snova, koja će ispratiti i isprašiti moj novi hard rok album. Nakupilo se dobrih pjesama i mislim da je najpoštenije da ih plasiram s bendom", istakao je Geronimo.

Koliko su ovi muzičari željeli da numera "Kad padnu mostovi" zvuči i izgleda ozbiljno, govori i podatak da je mastering rađen u studiju "Metropolis" u Londonu, a radio ga je Džon Dejvis, producent koji inače radi s grupom "U2".

"Spot potpisuju reditelj Mario Šulina i njegova produkcija 'Nova', koji su na terenu tokom snimanja imali veliku pomoć Dalibora Mrdića iz 'Invenio filmsa' i Samira Geke", napomenuo je Geronimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije