Muzika

Guča u Beču: Uzeli pare i nestali

Guča u Beču: Uzeli pare i nestali
Guča u Beču: Uzeli pare i nestali

BEČ - Najavljeni spektakl "Guča u Beču", trodnevna manifestacija na kojoj je, navodno, trebalo da, od četvrtka do subote uveče, u austrijskoj prestonici nastupe Aca Lukas, Marija Šerifović, Jelena Karleuša, Goran Bregović, Dragana Mirković, kao i trubački majstori Boban Marković i Dejan Petrović, pretvorio se u svjetsku - prevaru.

Naime, kako "Novosti" saznaju, u Beču je nastao pravi haos kada su ljudi koji su kupili karte za ovaj događaj došli u Marx halle, gdje je trebalo da se održi ova fešta, i tamo zatekli - praznu binu i halu.

Prevareni Srbi iz dijaspore pokušali su da dođu do organizatora, firme Special Event KG, kao i do njenog vlasnika Davida Bilbije, ali u tome nisu uspijevali, jer od njih nema ni traga ni glasa. Zahtijevali su na ondašnjoj biletarnici da im se vrati novac za kupljene karte, koje su uglavnom pazarili putem interneta, i to po cijeni od 24 evra za jednodnevnu kartu i 50 evra za trodnevnu. I taj pokušaj se završio neuspjehom.

Reagovala je čak i austrijska policija, koja je morala da interveniše da ne dođe do nereda, a odmah se krenulo i u potragu za organizatorima.

Prema nezvaničnim saznanjima, organizatori su nekoliko dana prije manifestacije znali da su gotovo sve najavljene estradne zvezde otkazale svoj nastup u Beču. Oni su, međutim, i dalje, do posljednjeg dana pred događaj, prodavali karte, ne oglašavajući da se na nastupima niko od pjevača i trubača neće - pojaviti.

"Kolege su otkazale koncerte u Beču jer je došlo do promene plana samog organizatora. Pored toga, došlo je i do problema u vezi sa isplatom za nastupe. Naime, nikome od njih kapara nije uplaćena. Zato su rešili da ne idu. Neki od njih su o tome obavestile svoju publiku putem društvenih mreža, a jedna od pevačica je na svom nalogu napisala da dolazi u Beč", ispričao je dobar poznavalac estradnih prilika u Srbiji, koji je želio da ostane anoniman.

Ovu priču je donekle potvrdio i majstor trube Dejan Petrović, čiji je nastup s njegovim bendom bio najavljen za četvrtak veče. On kaže da su pregovori za koncert u Beču započeli još u decembru prošle godine.

"Tada sam pregovarao sa Milanom Ristićem iz agencije 'Profajl' i Sašom Matejićem. U načelu smo se bili dogovorili, ali nismo potpisali nikakav ugovor. Pre mesec i po došao sam do saznanja da njih dvojica izlaze iz ove priče, i oni su mi rekli da više ne garantuju za dogovoreno. Potom sam čuo da neki drugi ljudi, koji su, uzgred rečeno, još odavno meni dužni pare za nastupe, preuzimaju organizaciju. Tada sam odustao od nastupa i o tome obavestio svoje obožavaoce na društvenim mrežama", ispričao je Petrović.

Da je najavljena manifestacija "Guča u Beču" bila osuđena na propast, nedavno je ukazao i predsjednik Saborskog odbora u Guči Slobodan Jolović, koji je najavio da će tužiti organizatore koji zloupotrebljavaju ime dragačevske prestonice i Sabora.

Bilbija je u više navrata tražio bezuslovnu dozvolu od Centra za kulturu u Guči za korišćenje imena "Guča u Beču", i bio je uvijek odbijen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije