Muzika

"Helem nejse" objavila prvi album, promocija u Banjaluci

"Helem nejse" objavila prvi album, promocija u Banjaluci
"Helem nejse" objavila prvi album, promocija u Banjaluci

BANJALUKA - Poznata sarajevska omladinska organizacija "Helem nejse" objavila je album pod nazivom "Go u gostima", koji će večeras premijerno predstaviti i banjalučkoj publici u K.S.E.T. pabu od 21 čas.

Nakon stotinu radijskih emisija i više od 20 pozorišnih izvođenja, organizacija "Helem nejse", koja se bavi radijskom, pozorišnom i muzičkom produkcijom, snimila je svoj album prvenac.

"Album je izašao 20. aprila i on je rezultat rada 'Helem nejse' ekipe na radijskoj emisiji koja se emituje na radiju Otvorena mreža. Napravljeno je nekoliko stotina pjesama u svrhu sadržaja naše emisije, a od tog broja smo odlučili da odaberemo 11 najboljih i uvrstimo ih na album", kazao je Admir Čular, član grupe.

Dodao je da na albumu gostuju Edo Maajka, hrvatski reper Kandžija, mlada banjalučka kantautorka Vanja Mišić, te sarajevski reper Shtela. Forma njihovog umjetničkog izražaja je hip-hop i rep.

"To je potpuno autorski projekat što se tiče tekstova i muzike. Sarađivali smo sa preko 20 muzičkih producenata, muzičara, aranžera, likovnih umjetnika koji su učestvovali u izgradnji identiteta ovog albuma. Među njima je i DJ i producent Toši Domaćin, koji se radom na albumu zvanično priključio 'Helem nejse' avanturi", istakao je Čular.

Napomenuo je da što se tiče nastupa u Banjaluci, izvodiće sve pjesme sa albuma, a publika će imati priliku da čuje i neke pjesme koje nisu uvrštene na projektu "Go u gostima".

"Tekstovi pjesama su bazirani na pričama običnih ljudi iz tmurne bh. svakodnevice, koji u našoj izvedbi postaju centar svijeta. Album priča o situacijama, momentima, osjećanjima i na vrlo simpatičan i duhovit način secira društvo i društvene tokove", kazao je on.

Dodao je da će sa sobom ponijeti i fizička izdanja CD-a koja su radili u tiražu od 1.000 komada, a koji će se prodavati po cijeni od pet KM.

Takođe, u Banjaluci će tokom dva dana gostovati i cjelokupna ekipa radija Otvorena mreža, a sav program biće prenošen lajv u eteru ove stanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije