Muzika

Houdek prozvao državni vrh zbog Evrosonga

Houdek prozvao državni vrh zbog Evrosonga
Houdek prozvao državni vrh zbog Evrosonga

Pjevač koji je predstavljao Hrvatsku na Evrosongu s pjesmom “My Friend“ i koja se plasirala na 13. mjesto, svoje utiske iz Kijeva podijelio je i na društvenoj mreži.

Jacques Houdek iz Kijeva se vratio pun utisaka. Najviše mu je zasmetao mali broj bodova stručnih žirija evropskih zemalja, ali ga to nije začudilo jer se, kaže, radi o političkoj igri. Izrazio je zahvalnost publici, koja mu je mahom dodjeljivala visoke bodove te simpatizerima koji su ga podržavali tokom cijelog procesa.

Pjevač se sada, u objavi na Facebooku, obrušio na državni vrh koji mu, smatra, nije dao podršku kada mu je najviše trebala. Houdek se požalio da mu predsjednica mjesecima nije odgovarala na e-mail.

-Kad smo konačno dobili odgovor njena Ureda, tri sedmice uoči odlaska u Kijev, pisalo je kako, nažalost, “nema vremena da nas primi i da nam želi svu sreću“. Predsjednica nije odbila primiti mene, Jacquesa, već je odbila pomoći hrvatskom predstavniku uoči takmičenja koje prati 200 miliona gledatelja diljem svijeta. Upravo je Eurosong državama poput Hrvatske jedini pravi prozor u svijet - piše razočarani Houdek, koji je primijetio da Kolinda “ovih dana obilazi modne revije“ i puno ulaže u svoj izgled, iako se s predstavnikom Hrvatske za Evrosong nije stigla naći.

S njenom podrškom, smatra pjevač, uspjeh Hrvatske bi bio daleko veći. Jacquesu se zamjerio i premijer Plenković, od kojeg nije dobio nikakav odgovor, kao ni od gradonačelnika Milana Bandića.

-Nisu bili voljni, nisu učinili ništa za Hrvatsku na Eurosongu, pa čak ni odgovorili na mailove u kojima ih molimo za pomoć. Pa onda zamislite, dragi ljudi, ako svi oni nisu smatrali da je potrebno odgovoriti na mail hrvatskome predstavniku na najvećem svjetskom muzičkom  takmičenju i pokušati pomoći svojoj Hrvatskoj (a kunu se u ljubav prema domovini), kako onda uopće dobiti odgovor, pomoć, podršku i rješenje bilo kojeg problema naših građana? Oni bi tu trebali biti zbog nas. Zaboravili su na to... Zaboravili su da su na svojim pozicijama radi nas... Razmislite zato hoćete li se vi sjetiti njih prilikom izbora - piše Jacques.

Pjevač napominje da je “miran“ jer je rekao istinu i ne boji se ničega.

- Najveća je nagrada, i meni i mome timu, kada čujemo da smo hrvatskome narodu vratili ponos, dostojanstvo, zajedništvo, sve ono što su im ti isti političari oduzeli - zaključio je Houdek. 

(24 sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije