Muzika

Izgubljeni album Džona Koltrejna biće izdat 29. juna

Izgubljeni album Džona Koltrejna biće izdat 29. juna
Foto: N.N. | Izgubljeni album Džona Koltrejna biće izdat 29. juna

Izgubljeni album čuvenog džez saksofoniste Džona Koltrejna snimljena 1963. godine biće izdat 29. juna pod nazivom "Oba smjera odjednom: izgubljeni album", javili su američki mediji.

Album predstavlja čitavu listu materijala koji je "Kvartet Džona Koltrejna" snimio jednog dana u martu 1963. godine, u studiju Rudija van Geldera u Nju Džersiju godinama je stajao negdje po strani.

Članovi porodice prve Koltrejnove supruge Huanite Naime Koltrejn nedavno su pronašli njegovu "ličnu kopiju" materijala.

Koltrejnova je naknadno sačuvala muziku i na nju skrenula pažnju izdavačkoj kući "Impuls rekords", koja je producirala osam albuma čuvenog muzičara.

Album "Oba smjera odjednom: izgubljeni album" čini sedam pjesama za koje "New York Times" tvrdi da jasno pokazuju da su predviđene da budu dio kompletnog albuma.

Koltrejnov sin Ravi, koji je pomogao da se izgubljeni album pripremi za izdavanje, rekao je da će ljudi da "osjete Džona sa jednom nogom u prošlosti, a drugom u smjeru budućnosti", javio je "Indipendent".

Dvije originalne pjesme pod radnim nazivima "11383" i "11386", koje su samo jednom snimljene na tragu, takođe, će se naći na albumu.

Koltrejn je preminuo 1967. godine, a prije smrti izdao je 45 studijskih albuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije