Muzika

Janjske otoke centar zabave

Janjske otoke centar zabave
Foto: NN | Janjske otoke centar zabave

Muzički festival "Z.E.T. od Šipova" u predivnom ambijentu Janjskih otoka u Šipovu okupio je veliki broj posjetilaca iz svih krajeva zemlje, ali i regiona.

Nakon što su sastavi "Tupas mene" i KOB probili led i otvorili novi praznik muzike, festivalska atmosfera ponijela je prisutne, koji osim u dobrim svirkama imaju priliku da učestvuju u brojnim radionicama.

Publici su se u četvrtak popodne predstavili bendovi "Gužva u šesnaestercu" i "Neprijatelj prelazi zeku".

Održano je takmičenje u kuvanju kotlića, popularna kotlićijada, gdje su učestvovale tri ekipe.

Titulu najboljeg je odnijela ekipa "Shamrock pub" iz Banjaluke, a žiri u ocjeni najboljeg kotlića bili su kum festivala Miroslav Raduljica i njegov otac Milan Raduljica.

Uveče, nakon ugodnog druženja uz kotlić, svi posjetioci su se preselili na muzički dio festivala, gdje se očekivao nastup popularnog benda "Brkovi".

Da ovaj hrvatski sastav ima veliki broj obožavalaca u državi i regionu dokazuje činjenica da je publika zajedno sa bendom horski ispratila svaku numeru i uz ples do kasno u noć uživala u prvoj večeri muzičkog festivala, koji pretenduje da postane jedna od glavnih muzičkoturističkih destinacija u državi.

Drugog dana festivala trebalo je da budu održane radionice o održivom razvoju gdje bi glavna tema bila energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije, a nakon toga za posjetioce je trebalo da bude organizovana radionica izrade solarnog panela od limenki piva.

U muzičkom dijelu festivala u večernjim časovima trebalo je da nastupe sastavi "Soda i Gomora", "Neuro", beogradski rep sastav "Bad Copy", legendarna rokenrol grupa "Riblja čorba" i poznati muzičar i veliki ljubitelj prirode Rambo Amadeus.

Ove subote publika će moći da uživa u nastupima sastava "Shanghai Street Fight", "Zemlja gruva", "Hladno pivo" i "Ritam nereda".

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije