Muzika

"Jedinstvo" nastupa u Grčkoj

"Jedinstvo" nastupa u Grčkoj
Foto: N.N. | "Jedinstvo" nastupa u Grčkoj

BANJALUKA - Mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" Banjaluka, koji ove godine obilježava 125 godina od osnivanja, učestvovaće na 20. Međunarodnom horskom festivalu "Argos Orestiko" u Grčkoj.

Festival će se održati u periodu od 16. do 18. juna, a Mješoviti hor SPD "Jedinstvo", kao jedini predstavnik sa prostora bivše Jugoslavije, imaće posebno istaknuto mjesto, jer mu je povjeren zadatak da svojim nastupima otvori i zatvori pomenuti festival.

Ovo je četvrti nastup "Jedinstva" na Međunarodnom horskom festivalu "Argos Orestiko", koje je zahvaljujući svojim ranijim, veoma uspješnim nastupima ostvarilo poseban status  i značaj koji je horu ukazan i ovom prilikom.

"Jedinstvo" ima veoma bogat repertoar, a za ovu priliku, pored standardnog umjetničkog programa izvešće i polusatni kolaž grčkih popularnih pjesama. U izvođenju ovog programa, pored hora, učešće će uzeti i instrumentalni i vokalni solisti "Jedinstva" Karolina Mihajlović, sopran, Lana Jajčanin, sopran, Jelena Dejanović, sopran, Živan Živanović, violina, Jovanka Vulin, violina, Vanja Kesić, oboa, Nenad Nikić, harmonika, te horski sastav perkusionista.

Pored nastupa na  festivalskim večerima, "Jedinstvo" će učestvovati u nedjeljnoj liturgiji u mjesnoj crkvi. Mješovitim horom dirigovaće Nemanja Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije