Muzika

Josipa Lisac započela saradnju sa Berijem Godardom

Josipa Lisac započela saradnju sa Berijem Godardom
Foto: Ilustracija | Josipa Lisac započela saradnju sa Berijem Godardom

Hrvatska muzička diva Josipa Lisac i cijenjeni britanski umjetnik Beri Godard sreli su se ovih dana u Dubrovniku gdje su započeli saradnju. Beri Godard tokom svog ranijeg boravka u Hrvatskoj zaljubio se u Josipine muzičke izvedbe, pa je jednu od najuticajnijih muzičarki na ovim prostorima poželio lično upoznati.

Na Berijev poziv, Josipa je prošle sedmice stigla u Dubrovnik na otvaranje njegove izložbe From Illyria to Elsinore. Upravo tada, rodila se ideja za novu saradnju  koja je ubrzo i realizovana, a čije ćemo finalne i bez sumnje zadivljujuće rezultate imati prilike vidjeti uskoro.

Fotografije prikazuju jedinstveni umjetnički izričaj Josipe Lisac viđen očima britanskog umjetnika poznatog po muzičkoj saradnji s rock legendama poput Stivija Maguirea iz Eurytmicsa i brojnim drugim svjetskim muzičarima, te fotografskom radu GOD photography širokog stilskog raspona.

Jedinstvena fotografska zbirka Josipe Lisac snimljena je hotelu Splendid te u prekrasnoj Umjetničkoj galeriji Dubrovnik koja uz standardnu postavu i izložbe rado ugošćuje brojna kulturna događanja poput koncerata i predstava. Prekrasan prostor i jedan od najljepših pogleda na grad naprosto je oduševio Berija Godarda koji je upravo ovu jedinstvenu kulisu odabrao za početak nove umjetničke saradnje.

(HRT)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije