Muzika

Knjigu u ruke i na koncert "Rock simfonije"

Knjigu u ruke i na koncert "Rock simfonije"
Knjigu u ruke i na koncert "Rock simfonije"

BANJALUKA - Povodom obilježavanja 20 godina postojanja Omladinskog komunikativnog centra (OKC), ove subote, sa početkom u 21 čas, biće održan koncert orkestra "Rock simfonija" na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Ulaznica za ovaj koncert je simbolična. Svi građani koji žele da uživaju u nastupu orkestra kartu će moći kupiti jednom knjigom. Naime, na ulazu u tvrđavu Kastel knjigu će moći da zamijene za ulaznicu. Prikupljene knjige će nakon koncerta biti donirane bibliotekama širom države.

Dragan Moconja, gitarista i jedan od osnivača orkestra "Rock simfonija", ističe da je ovo odlična akcija kojoj se ovaj muzički sastav sa zadovoljstvom odazvao.

"Po meni, ovo je odlična akcija. Ljudi treba da se malo trgnu i korisno je da se popunjavaju školske biblioteke ne samo u Banjaluci, već i u školama u okolnim gradovima. Vjerujem da nikog ova akcija neće puno koštati, jer svi kod kuće imamo neku knjigu koju možemo ponijeti na koncert", kazao je on.

Banjalučki gitarista je najavio nastup "Rock simfonije" u proširenom sastavu. S njima će nastupiti i gosti iz Banjaluke i regiona.

"Ovaj put pravimo veliki koncert na Kastelu i 'Rock simfonija' će nastupiti u proširenom sastavu. Imamo i veliki broj gostiju iz regiona u našem orkestru, a sa nama će nastupiti i banjalučki muzičari Momo Nikić iz benda 'Balkan Express', Vanja Cvijanović iz sastava KOB i dječji hor 'Mama Vox'", istakao je Moconja.

Bend koji će zagrijavati publiku pred nastup ovog orkestra je sastav "Chally Poppers", čiji repertoar je posveta megapopularnom bendu "Red Hot Chili Peppers".

Banjalučki gitarista navodi da su pripreme za nastup bile naporne, ali da je orkestar u prethodnim nedjeljama vrijedno radio.

"Atmosfera u orkestru je odlična. Pripremali smo se skoro svaki dan i svirali smo po nekoliko časova dnevno. S nestrpljenjem očekujemo ovaj nastup i mnogo mu se radujemo", dodao je Moconja.

Što se tiče narednih nastupa, banjalučki gitarista najavljuje kratku pauzu kada su u pitanju koncerti u gradu na Vrbasu, ali dodaje i da će orkestar u narednom periodu raditi na jednom novom konceptu.

"U planu nam je da pripremimo 'Banjalučku Rock simfoniju'. Želimo da u narednom periodu obradimo pjesme banjalučkih bendova i samostalnih izvođača, i na taj način napravimo jedan omaž banjalučkoj muzičkoj sceni", naglasio je Moconja.

Što se tiče nastupa u drugim gradovima države i regiona, gitarista dodaje da su u pregovorima sa nekoliko organizatora, i da će datumi ovih nastupa biti naknadno objavljeni.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije