Muzika

Koncert "Notama kroz svijet" održan u Tuzli

Koncert "Notama kroz svijet" održan u Tuzli
Foto: N.N. | Koncert "Notama kroz svijet" održan u Tuzli

TUZLA - Koncert klasične muzike pod nazivom "Notama kroz svijet" održan je u ponedjeljak uvečer u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u okviru 20 godina postojanja ove institucije.

Publika je imala priliku čuti klasične kompozicije velikih svjetskih autora, a podršku organizatorima dalo je i Federalno ministarstvo sporta i kulture.

Predstavile su se violinistkinje Katarina Pavljašević i Maida Hadžimahović, pijanistkinje Ena Ovčina i Sarah Skopljak, te gitarista Armin Smajić.

Oni su skupa odrastali i školovali se pod okriljem Muzičke škole u Tuzli. Armin je najmlađi među njima i još pohađa Osnovnu muzičku školu u Tuzli, gdje postiže zapažene rezultate. Ostale učesnike je studij odveo na različite strane, ali su se okupili da tuzlanskoj publici priušte jednu lijepu večer.

"Želja nam je bila okupiti mlade umjetnike iz Tuzle koji su bili ili su još na školovanju izvan Tuzle. Također, cilj je i javnosti predstaviti taj ciklični put jednog mladog umjetnika. Ne treba nikada da zaboravimo tuzlanske umjetnike iako oni trenutno nemaju adrese u Tuzli. To su ljudi koji su kroz svoje uspjehe u muziciranju obišli mnoge pozornice, kako u BiH, tako i van granica naše zemlje. Želja nam je da ovu ideju razvijamo, da sljedeće godine umjesto pet bude 10 mladih umjetnika na ovaj sceni i da se ova mreža širi", kazali su iz Udruženja "Star art", koje je organizator koncerta.

Publika je bila u prilici da se uvjeri kakve muzičke talente je iznjedrila Tuzla. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije