Muzika

Kusturica i No smoking orkestar osvojili i Montevideo (FOTO, VIDEO)

Kusturica i No smoking orkestar osvojili i Montevideo (FOTO, VIDEO)
Kusturica i No smoking orkestar osvojili i Montevideo (FOTO, VIDEO)

Velika latinoamerička turneja Emira Kusturice i njegovog No smoking orkestra, posijle spektakularnih nastupa u Meksiku, Argentini i Čileu sinoć je nastavljena koncertom u Urugvaju.

U prepunoj sali Mjuzik boksa u Montevideu, majstorskom svirkom bend je na noge podigao čitav glavni grad Urugvaja. Spektaklu kakav Urugvaj ne pamti prisustvovao je i bivši predsjednik Pepe Muhika.

Nakon završenog koncerta publika nije dozvolila Emiru Kusturici i članovima No smoking orkestra da odu iz sale. Dugotrajnim ovacijama prosto su primorali Kusturicu i njegov bend da na bis odsviraju još nekoliko pjesama a koncert je završen burnim pokličima zadovoljstva - Ole, ole, ole!

"Ovakvo uzbuđenje nikad nisam doživeo", rekao je Kristijan Fakundo, inžinjer u pošti u Urugvaja.

Njegova partnerka Ana Mendez, novinarka lokalnog lista, napisala je u svom izjveštaju:

"Čudo od muzičara, a muzika - to je molotovljev koktel. Uzbudljivo do neba". 

Grupa No smoking orkestra se vraća na kratki odmor u Srbiju dok bi Emir Kusturica iduće nedjelje trebalo da završi snimanje dokumentarnog filma o bivšem predsjedniku Urugvaja Pepeu Muhiki.

Komentarišući ovu južnoameričku turneju Kusturica je rekao da je No smoking orkestar proizvodio uzbuđenja širom svijeta, dugo to već traje, ali je svaki put iznova sve uzbudljivije:

"Ima neki đavo u toj muzici, nešto se u tim kompozicijama objedinilo radijacijom. Ona zahvata svakog ko nam se približi, proizvodi radost, i u ovom vremenu natmurenih bendova terapijski deluje na ljude", rekao je Kusturica.  

(Informer)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije