Muzika

Lejdi Gaga priprema spektakl u čast Dejvida Bouvija

Lejdi Gaga priprema spektakl u čast Dejvida Bouvija
Lejdi Gaga priprema spektakl u čast Dejvida Bouvija

NJUJORK - Američka pjevačica Lejdi Gaga obećala je visokotehnološki "multisenzorni" nastup na predstojećoj dodjeli "Gremi" nagrada, kojim će odati poštu nedavno preminulom britanskom muzičaru Dejvidu Bouviju.

Ona je izrazila nadu da će njen spektakl dolikovati preminuloj rok legendi, s obzirom na to da je Bouvi voleo eksperimente, prenosi AFP.

"Gremi" nagrade biće dodjeljene u ponedjeljak, jedva mjesec dana nakon šokantne smrti jedne od najuticajnije ličnosti u pop kulturi, pionira "glam roka" koji je, očigledno, inspirisao i Lejdi Gagu.

Organizatori najveće noći u muzičkoj industriji kažu da će nastup koji ekscentrična pjevačica priprema biti izuzetno inovativan.

"Mislim da do sada ništa slično nismo vidjeli. Ovo je veoma ambiciozan nastup i zaista smo uzbuđeni zbog toga", rekao je producent Erik Kuk.

U kompaniji "Intel" kažu da su razvili specijalne efekte za spektakl na dodjeli nagrada koja će biti uživo prenošena iz Los Anđelesa.

Bouvi, koji je nedavno preminuo u 69. godini života, osvojio je samo jednu "Gremi" nagradu, a Lejdi Gaga, koja planira da ove godine izda novi album, ali ne iznosi mnogo detalja o tome, kaže da se kao mlada umjetnica "zaljubila" u njegovu muziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije