Muzika

M.O.R.T. probio led, publika uživala

M.O.R.T. probio led, publika uživala
Foto: N.N. | M.O.R.T. probio led, publika uživala

Nastupom benda M.O.R.T. u srijedu uveče počela je konferencija "Kontakt" u Beogradu.

Bend je nastupio u poznatom "Art distriktu" u glavnom gradu Srbije, a interesovanje regionalne publike za ovaj nastup bilo je veliko.

"Nije nam prvi put da smo tu. Publika je oduvijek bila divna, sada su se potrudili i baš nadmašili sva očekivanja. Zvali su nas četiri puta na bis. Ovo je najdivnija publika", rekao je Džon, pjevač benda M.O.R.T.

Frontmen je takođe dodao da je imao strah da će ga savladati osjećaji dok je posmatrao publiku sa bine.

"Neke stvari smo ovdje prvi put doživjeli. Izveli smo i jednu stvar sa našeg albuma na engleskom jeziku koji dolazi na jesen na tržište. Takođe svirali smo neke pjesme za koje sam mislio da nisu popularne, ali ovdje su pjevane uglas", naglasio je Džon.

Frontmen benda iz Sinja dodao je da će M.O.R.T. 20. aprila nastupiti u gradu na Vrbasu, te da ga ovaj nastup veoma raduje.

"Kad se dotaknemo Banjaluke, moram reći da nam strašno nedostaje. Sviraćemo u DKC 'Incel', tako da, prijatelji, dođite na svirku, nedostaje nam strašno Banjaluka, koja nam je oduvijek bila drugi dom", poručio je Džon.

Drugog dana održana je i panel diskusija na kojoj su o temi "Kako napraviti uspješan festival", između ostalih, razgovarali Dejan Grastić (Belgrade Beer fest), Srbija, Ivan Milivojev (Exit), Srbija, te Dubravko Suvara (OK fest), BiH, Vladimir Rukavina (Festival Lent), Slovenija.

Stručnjaci iz polja muzičke industrije razgovarali su o ovoj rastućoj privrednoj grani u kojoj je sve više profesionalnih radnika, ne samo entuzijasta, kako se to nekada smatralo.

Konferencija "Kontakt" je 2016. godine proizišla upravo iz te potrebe: umrežavanja organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova i ostalih radnika u kulturi i umjetnosti.

Cilj je da ponudi odgovore na mnoga pitanja iz sfere muzičkog biznisa i muzičkog djelovanja na našim prostorima, prije svega kroz edukativne radionice, tribine, panele i, što je još važnije, pokrenuo je nova goruća pitanja.

U okviru bogatog muzičkog programa najavljeni su nastupi brojnih bendova, poput "Partibrejkersa", "Eyesburna", "Goblina", "Zostera"...

Konferencija "Kontakt", koja se završava sutra, održava se u "Music'n'Art Belgrade District", ali i u Hali sportova Novi Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije