Muzika

Majkl Džekson bi danas slavio 58. rođendan (VIDEO)

Majkl Džekson bi danas slavio 58. rođendan (VIDEO)
Majkl Džekson bi danas slavio 58. rođendan (VIDEO)

Majkl Džekson rođen je na današnji dan 1958. godine. Rođen je u brojnoj muzičkoj porodici, a svjetla pozornice su ga obasjala već s 11. godina, kada je nastupio s grupom The Jacksons 5. Majkl je ubrzo prerastao u pravu muzičku zvijezdu, a njegov utiecaj na muzičku industriju je neprocjenjiv. Kralj popa ostao je na samom vrhu muzičkih lista i za vrijeme solo karijere, a njegov album 'Thriller' najprodavaniji je u istoriji.

Osim njega, solo studijski albumi koji su među najprodavanijim muzičkim materijalima na svijetu su: Dangerous, Off the Wall, Bad i History.

Koliko je bio značajan kao umjetnk govori i činjenica kako je Džekson jedan od par umjetnika koji je uvršten u Rock and Roll kuću slavnih dva puta. Ujedno, vlasnik je nekoliko Ginisovih rekorda i 13 Gremija. Do sada je izdao čak 13 singlova koji su bili na prvom mjestu liste Billboard Hot 10.

Iako su uz preminulog kralja popa vezane i razne kontroverze, pogotovo oko njegove smrti, neuništvi Majkl Džekson i dalje je broj jedan u srcima mnogih obožavalaca. Podsjetimo, Majkl Džekson umro je  u svom domu u Los Anđelesu 2009.godine, nakon što je uzeo preveliku dozu propofola koju nije smio imati kod sebe. Njegov ljekar Konrad Marej proglašen je krivim za ubisstvo iz nehaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije