Muzika

Metalika zapalila masu na Ušću

Metalika zapalila masu na Ušću
Metalika zapalila masu na Ušću

Legendarni hevi-metal sastav "Metalika" održao je sinoć na beogradskom Ušću dvočasovni koncert pred oko 30.000 fanova, a nekoliko hiljada ljudi je stajalo van ograđenog prostora zbog visoke cijene karte, od kojih su najjeftinije bile 3.300 dinara.

"Metalika" je nastup počela oko 21 čas, poznatom filmskom temom Enia Morikonea, a kada su se na bini pojavili Džejms Hetfild, Lars Ulrih, Kirk Hamet i Robert Truhiljo svi u publici su podigli ruke u vazduh i počeli da skaču.

- Dobro veče Beograde, večeras je sa vama Metalika, nadam se da ste i vi uz nas - rekao je frontmen benda Hetfild na početku koncerta.

Nakon vestern teme začuli su se taktovi numere "Hit the lights", a zatim "Master of papets" koju je publika u glas pjevala sa muzičarima koji su se rastrčali po velikoj bini, pa je atmosfera počela da se zagrejava.

- Metalika je sa vama, jeste li vi sa nama? Drago nam je što smo ovdje - rekao je Džejms Hetfild, a publika je u transu odgovorila ovacijama.

Uslijedio je kraći film o bendu iz 1990. godine, koji je publika posmatrala na video bimovima, a to je upravo bio znak da počinje čuveni „Black“ album koji je „Metalika“ objavila prije dvije decenije.

Kada je počela jedna od najpopularnijih balada „Nothing Else Matters“ vatreni fanovi podigli su u vis upaljače i mobilne telefone, a zasijala je i jedna baklja u publici, što je atmosferu na Ušću učinilo još spektakularnijom.

Svi u glas pjevali su vječite hitove poput „The Unforgiven“, „Sad But True“ i „Enter Sandman”..To je bio kraj što se tiče slavljeničkog albuma, ali su članovi benda na bis izveli i numere „Fuel“ koju su dočarali i velikim bacačima plamena, zatim „One“ uz laserski šou, i za kraj „Seek & Destroy“ uz koju su bacili velike crne balone u publiku.

Nastup "Metalike" nije pratilo mnogo scenskih efeketa, a vatromet je iskorišćen samo u posljednje dvije pjesme, među kojima je i hit "Sad but true".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije