Muzika

Na EXIT-u ove godine gotovo 200.000 posjetilaca

Na EXIT-u ove godine gotovo 200.000 posjetilaca
Foto: Facebook | Na EXIT-u ove godine gotovo 200.000 posjetilaca

Muzički festival EXIT u Novom Sadu okupio je ove godine gotovo 200.000 ljudi, a tokom četiri dana trajanja festivala, u više od 40 zona i 20 bina sa muzičkim programom, nastupilo je više hiljada akreditovanih umjetnika, saopšteno je iz organizacije tog festivala.

Svoje utiske o osamnaestom izdanju EXIT festivala podelili su i sami umetnici na društvenim mrežama, a iz organizacija kažu da je najupečatljivija scena bila čuvena Grejs Džons koja je produžila nastup za 45 minura, a zatim, na iznenađenje i svog menadžemnta, ostala na tvrđavi do izlaska sunca uživajući u muzici sa publikom.

Dugogodišnji prijatelj festivala DJ Dejvid Geta, osvrnuo se na svoje početke, upravo na Petrovaradinskoj tvrđavi i rekao "Exite, želim da ti se zahvalim. Bili ste sa mnom na putovanju od ranih dana, pa sve do danas. Zato toliko cijenim ovaj festival. Exite, volim te!".

Na zatvaranju mts Dance Arene i seta koji je produžen za sat vremena publici i organizatorima poslala je poruku i Ð Nina Kravic koja je rekla da EXIT povezuje ljude širom svijeta i poželjela da festival koji leži na Dunavu, reijci koja ima toliko istorije u svojim vodama, postane solidan dio te istorije.

Organizatori EXIT-a kažu da su se mnoge zvijezde unaprijed radovale svojim nastupima, pa je tako "rege kralj" Ziggy Mari tokom tonske probe snimao glavnu binu i rekao "Najbolji evropski festival!", dok je alt-rok umjetnica Fever Rej unaprijed najavila svoj nastup porukom i snimkom u kojoj kaže "Exite, dolazimo po tebe".

Najmlađi dobitnik dvostruke titule najboljeg svjetskog DJ-a Martin Gariks na svojim nalozima na društvenim mrežama poručio je da je veoma uzbuđen zbog nastupa na EXIT festivalu, a ubrzo nakon nastupa rekao je da je to bila "nevjerovatna noć", te da su EXIT, publika i energija bili nestvarni.

Belgijska tehnno zvijezda Amelie Lens priznala je fanovima da davno nije imala toliku tremu pred nastup i rekla: "Bio je moj san da ovde nastupam i bilo je nevjerovatno!".

Umjetnici su pravili "selfije" sa publikom, nosili posebne EXIT majice, a posebno jak utisak bili su setovi tokom izlaska sunca, pa je tako Ida Engberg tokom svog nastupa sa suprugom Adamom Bejerom pratiocima na društvenim mrežama priznala da je bilo "prelijepo iskustvo" i dodala: "Set tokom izlaska sunca na Exitu bio je magičan!".

Američke hardkor legende Madball pohvalile su se atmosferom na festivalu i činjenicom da su se sjajno proveli na nastupu Ziggija Marlija, poručujući Exitu: "Hvala što predstavljaš Srbiju", a u još jednoj poruci podijelili su svoje oduševljenje dekorom "najžešće" bine festivala, Explosive bine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije