Muzika

Na "MTV Music Awards" najviše priznanje pokupio Kanje Vest

Na "MTV Music Awards" najviše priznanje pokupio Kanje Vest
Na "MTV Music Awards" najviše priznanje pokupio Kanje Vest

Kanje Vest biće nagrađen najvišim priznanjem na predstojećoj "MTV Video Music Awards 2015" dodjeli priznanjem "Michael Jackson Video Vanguard Award".

On će ovu nagradu dobiti zahvaljujući inovativnim spotovima, kontinuiranom uticaju na muziku, umjetnost, modu i kulturu, kao i legendarnim nastupima na VMA dodjelama.

Priznanje će mu biti uručeno tokom "MTV Video Music Awards 2015", a prenos uživo možete da pratite na MTV kanalu u noći između nedjelje i ponedjeljka, 30 - 31. avgust od dva sata poslije ponoći.

Tokom svoje karijere, Kanje je miksovao muzičku i vizualnu umjetnost uz moćne efekte. Od svoje trilogije "Jesus Walks" do sjajne animacije za "Heartless" i "Bound 2", on je pomjerao granice i uvijek donosio nešto novo u svakom spotu.

Takođe je poznat i kao neko koje je imao vizualno zapanjujuće nastupe na MTV VMA dodjelama, uključujući i onaj iz 2013. godine. "Blood on the Leaves", "Otis" sa Jay Z-jem i inovativni "Runaway", potom auto-tune debi "Love Lockdown", kao i uticajni "Stronger" sa Daft Punk i "Good Life" sa T-Painom, samo su neki od singlova kojima se ovaj svestrani umjetnik proslavio. Ne zaboravimo i "Gold Digger" sa Jamie Foxxom, kao i VMA debi "Jesus Walks/All Falls Down/Through The Wire" sa Chakaom Khan iz davne 2004. godine.

Ovom nagradom Kanje Vest se pridružuje prestižnoj listi prethodnih dobitnika "Vanguard" nagrade među kojima su i Majkl Džekson, Madona, Piter Gebrijel, "Guns N'Roses", "Beastie Boys", Britni Spirs, Džastin Timberlejk i Bijonse.

Kao što je ranije najavljeno, voditeljka ovogodišnje dodele MTV VMA je Majli Sajrus. Kanadska zvijezda u usponu, "The Weeknd" je potvrdio da će na dodjeli imati debi na televiziji i izvjesti hit singl "Can't Feel My Face", Nik Džonas će zagrijati atmosferu uz novu pjesmu "Levels", a indie bend Walk The Moon će nastupiti sa nominovanim hitom "Shut Up and Dance".

Legendarni "Moonman", statua koja će otići u ruke pobjednicima te večeri, ove godine će imati drugačiji izgled zahvaljujući proslavljenom modnom dizajneru Džeremiju Skotu.

"MTV Video Music Awards" prenosiće se uživo u preko 160 zemalja širom svijeta u više od pola milijarde domaćinstava. Vjerni MTV fanovi će u našem regionu moći da prate direktni prijenos dodjele u noći između nedjelje i ponedjeljka, 30 - 31. avgust od 2 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije