Muzika

Nina Kraviz dolazi na Exit Dance Arenu

Nina Kraviz dolazi na Exit Dance Arenu
Nina Kraviz dolazi na Exit Dance Arenu

BEOGRAD - Najpopularnija dama svetske elektronske scene Nina Kraviz, nastupiće 10. jula na Exit Dance Areni, najavili su danas organizatori.

Kraviz važi za jednu od najharizmatičnijih ličnosti na tehno sceni, a njeni nastupi su čuveni po intenzivnom plesu i nevjerovatnom osjećaju za publiku.

Jedinstven osjećaj i muzičko obrazovanje uz beskompromisan pristup umjetnosti, te iskren odnos sa publikom, pozicionirali su Ninu Kraviz kao hedlajnera vodećih festivala, među kojima i Coachella, Amsterdam Dance Event, Awakanenings, Sonar, DEMF i drugi.

Kraviz je rođena i odrasla u sibirskom gradu Ikutsku, a ljubav prema muzici i pločama naslijedila je od oca uz koga je slušala džez i psihodelični rok.

Tokom devedesetih godina otrkrila je acid-house i ubrzo pokrenula emisiju na lokalnom radiju posvećenu elektronskoj muzici.

Selidba u Moksvu i novinarski rad u muzičkom magazinu "Ptuch", te kasniji rad na organizaciji tehno žurki, donio joj je bolji uvid u svjetske elektronske tokove, a njena impresivna kolekcija ploča je porasla.

Ubrzo je stigao poziv da organizuje program i nastupa petkom u vodećem ruskom klubu "Propaganda", što je ubrzo postalo najvažnije tehno i haus veče u Moksvi.

Zahvaljujući njenom istančanom ukusu, prestonicu Rusije posjećivale same ikone elektronske scene kao što su Theo Parish, Mike Huckaby, Dopplereffekt, Juan Atkins i brojni drugi.

Muzički izuzetno obrazovana, Kraviz je ubrzo objavila debi singl "Voices", za kojim je uslijedio izuzetno uspješan EP "Pain in The Ass".

Na tom maksi singlu nalaze se kultne numere "I'm Gonna Get You" i "Ghetto Kraviz", a jedan od ključnih momenata u njenoj karijeri svakako je i snimanje miksa za legendarnu "DJ Kicks" seriju, koji je kritika proglasila za jedan od najboljih, rame uz rame sa imenima kao što su Carl Craig, Tiga ili John Talabot.

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije