Muzika

"No smoking orkestar" gostuje u Italiji i Rusiji

"No smoking orkestar" gostuje u Italiji i Rusiji
Foto: N.N. | "No smoking orkestar" gostuje u Italiji i Rusiji

BEOGRAD - Emir Kusturica i njegov "No smoking orkestar" završili su turneju po Južnoj Americi, a do kraja mjeseca imaće još tri koncerta - jedan u Italiji i dva u Rusiji.

U decembru ih očekuje kratki odmor i uvježbavanje novog albuma "Diplomatiko".

Novi album će prvi put biti predstavljen na festivalu "Kustendorf" polovinom januara na Mećavniku, a potom na velikom koncertu u Parizu 27. marta kada počinje i velika evropska turneja ovog benda.

"No smoking orkestar" je u oktobru i novembru održao niz koncerata u Belgiji i Francuskoj, a potom i na velikoj turneji u Južnoj Americi.

Turneja je počela veličanstvenim koncertom u Rio De Žaneiru. Od prvog akorda bend je podigao na noge više od deset hiljada posjetilaca i uz ples i skandiranje uveli ih u neobični svijet ove muzičke atrakcije.

Ovo je već treći nastup Kusturičine grupe u Brazilu ali prvi na prestižnom Festivalu Mimo gdje se već tradicionalno okupljaju najveće svjetske muzičke grupe i gdje se u jednom od programa prikazuju i najnovija svjetska filmska ostvarenja.

U okviru ovog festivala, prikazan je i Kusturičin film "Na mliječnom putu". Gledaoci su na nogama dočekali kraj filma i 15-minutnim aplauzom pozdravili srpskog reditelja, čime su potvrdili izuzetno uspješan put ovog filma koji je bio na distributerskom programu u 40 zemalja širom svijeta.

Nakon muzičkog spektakla u Riju, "No smoking orkestar" imao je veličanstven nastup i u Santiago, gdje su u teatru Kaupolikan, posjetiocima priredili noć za pamćenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije