Muzika

Nominacija za "MTV Best Adria Act" zaobišla bendove iz BiH

Nominacija za "MTV Best Adria Act" zaobišla bendove iz BiH
Nominacija za "MTV Best Adria Act" zaobišla bendove iz BiH

Objavljene su nominacije za ovogodišnju dodjelu "MTV European Music Awards".

Među kategorijama na takmičenju se nalazi i nagrada "Best Adria Act", međutim ove godine nijedan bh. bend, odnosno izvođač, nije bio dovoljno dobar ili ih jednostavno nije bilo da dobiju nominaciju.

Od bendova i samostalnih izvođača sa naših prostora ove godine za "MTV Best Adria Act" nagradu nominovani su hrvatski sastav "Elemental", kantautorka Luce, bend iz Srbije S.A.R.S, slovenački "Siddharta" i makedonski reper Toni Zen.

Bend iz Bosne i Hercegovine "Alexandria" pet puta je bio na MTV top-listi "Domaćica", a proteklog mjeseca sa svojim singlom "Vrzino kolo" dugo vremena su držali prvu poziciju na ovoj top-listi. Tibor Tišma, frontmen ovog benda, ističe da je nominacija za MTV EMA nagrade velika stvar i da je šteta što naši domaći bendovi nisu u grupi s izvođačima iz regiona.

"Bh. bendovi jesu bili nominovani prije nekoliko godina, tada nismo bili potpuno zapostavljeni, ali je činjenica da je za sve nas koji nismo u gradovima poput Beograda ili Zagreba mnogo teži put do funkcionalne karijere u svakom pogledu i smislu, tako da i nominacija za MTV EMA spada u taj problem, kao i mnogi drugi", istakao je Tišma.

Frontmen benda dodaje da bh. bendovi ne zaostaju za svojim komšijama iz Srbije i Hrvatske, ali da je problem u postojanju domaće muzičke scene.

"Apsolutno ne zaostajemo u kvalitetu ni po kojem osnovu, štaviše u mnogo čemu smo daleko ozbiljniji i produktivniji od naših kolega iz regiona. Činjenica je da bendovi iz regiona imaju kakvu-takvu postojeću scenu, koja funkcioniše na jedan ili drugi način. Naša, nažalost, iako ima jako mnogo toga da ponudi, još nije na tom nivou da nas uzimaju za ozbiljno", dodao je Tišma.

Frontmen takođe naglašava da domaću scenu ne poništavaju domaći muzičari, već menadžeri, promoteri i organizatori festivala, te da scena iz regiona nije zajednička, i da svaka država ima svoju koja pokušava kako zna i umije da se probije u susjednu.

"Gazde klubova i pabova kod nas cijene autorske bendove od 250 do 400 KM, a slično je i sa organizatorima festivala i koncerata. Sad realno, da li zbilja mislite da je neko ko je u svom gradu 'vrijedan' 250 do 400, 500 KM vrijedan nominacije za MTV EMA? Mi u našem gradu i šire imamo 'love affair' sa tezgama i kaver bendovima i možda bi trebalo njih da pošaljemo kao nominaciju za MTV EMA", istakao je Tišma.

Dodjela "MTV EMA 2016" održaće se u nedjelju, 6. novembra, u Roterdamu u Holandiji, sa prenosom uživo na regionalnom MTV kanalu od 20 časova.

Glasanje za sve MTV EMA kategorije, uključujući i "MTV Best Adria Act", trajaće do petka, 5. novembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije