Muzika

Održan Oskar popularnosti u Banjaluci: Jovan Perišić zasjenio kolege (Foto)

Održan Oskar popularnosti u Banjaluci: Jovan Perišić zasjenio kolege (Foto)
Održan Oskar popularnosti u Banjaluci: Jovan Perišić zasjenio kolege (Foto)

Muzička manifestacija "Oskar popularnosti", koja je održana u utorak naveče, zahvaljujući velikim imenima iz regiona ponovo je napunila banjalučku sportsku dvoranu "Borik".

Neke od najavljenih zvijezda, poput Vlade Georgieva, Ace Lukasa i Jelene Rozge, nisu se pojavile, ali dobra zabava nije izostala.

Iako su po nagrade došli mnogi poznati muzičari, poput Nede Ukraden, Mileta Kitića, Dare Bubamare i "Crvene jabuke", apsolutna zvijezda večeri bio je Jovan Perišić.

Kada je bh. pjevač izašao na scenu, činilo se da dvorana neće izdržati gromoglasan aplauz i vrisku njegovih fanova.

Perišić je dobio "Oskara" za folk album godine, a koliko je uspješan, pokazala je atmosfera koju nijedan njegov kolega ni prije ni poslije nije podigao na taj nivo.

Nagradu za folk album godine dobila je pjevačica Dona Ares, dok je "Oskar" za najperspektivniju pjevačicu otišao u ruke "Zvezde Granda" Milice Todorović, koja je publici u "Boriku" otpjevala svoj veliki hit "Sve je uzalud".

Oskare" su dobili i Neda Ukraden, Dara Bubamara, Milica Todorović, Mile Kitić i "Crvena jabuka"

"Jako sam srećna zbog ove nagrade. Ne verujem onome što kažu da je 2012. poslednja godina, jer sam se ja tek zahuktala i nameravam da pokorim estradu i naravno da budem sve bolja i bolja", kazala je mlada pjevačica.

Todorovićeva je i protagonistkinja u operi "Vreme Cigana" reditelja Emira Kusturice.

"Bilo mi je veoma naporno kada smo počeli rad na operi, ali moram priznati da je još teže da se peva i glumi u isto vreme. Ipak, zahvaljujući vežbanju, mislim da sam svoju ulogu dovela do perfekcije", navela je Todorovićeva.

"Oskar" za najperspektivnijeg bh. pjevača pripao je Arminu Muzaferiji, dok je priznanje za dens grupu godine dobila grupa "Luna".

Kompozitor i muzičar Čeda Čvorak osvježio je "Lunu" sa dvije nove pjevačice Lidijom Jadžić i Ivanom Krunić, a u ovom sastavu snimili su i nekoliko novih singlova koji su ostvarili veliki uspjeh.

Pored zapaženog hita "Tekila, limun i so", Čvorak i njegove zgodne koleginice premijerno su pred banjalučkom publikom izveli i novu pjesmu, koja je završena dan prije održavanja "Oskara popularnosti".

"Prošle godine smo izdali samo dve pesme, sa kojima smo postigli možda mnogo više nego sa poslednja dva ili tri albuma. U ovoj godini nameravamo da izdamo dva albuma, ali i da održimo solistički koncert u Centru 'Sava'", naveo je Čvorak.

Iz Banjaluke je sa muzičkim "Oskarom" otišao i pjevač Boban Rajović, kojem je ova nagrada pripala u kategoriji folk pjevač Crne Gore.

Publika u "Boriku", koju je mahom činila mlađa populacija, imala je priliku da uživa i u pjesmama Tijane Dapčević, koja je dobila nagradu za pop album godine.

Enes Begović je ove godine proslavio 25 godina muzičke karijere, a pripao mu je i "Oskar" za pjevača folk muzike iz BiH. Gromoglasnim aplauzom publika je pozdravila svoju sugrađanku Romanu Panić, koja je primila "Oskara" za pop pjevačicu iz RS.

Romana, koja je posljednjim albumom ostvarila zapažen uspjeh, nije krila zadovoljstvo što je ovo priznanje dobila upravo u gradu u kojem je rođena.

"Uvek mi znače nagrade jer smatram da je to priznanje za neki minuli rad, a sada sam posebno srećna jer je to priznanje iz mog grada. Novi album se još nije u potpunosti zavrtio, ali meni su lično podjednako drage sve pesme sa albuma. Ono što me očekuje u narednom periodu jeste dosta rada na promociji i na spotovima", rekla je Panićeva.

Rado viđen gost bio je i pjevač Goran Karan, kojem je pripao "Oskar" za live album godine.

Orkestar Dejana Petrovića digao je publiku na noge i zagrijao atmosferu, a ljubitelji trube mogli su da bar na kratko osjete dašak atmosfere sa Guče. Ovom sjajnom orkestru pripao je "Oskar" za album balkanske muzike.

Banjalučani su opet imali priliku da slušaju i grupu "Crvena jabuka", koja je dobila "Oskar" za grupu godine.

Pjevačica Neda Ukraden, koja je nedavno postala baka, i dalje niže uspjehe u karijeri, a u Banjaluci je dobila "Oskara" za singl godine, dok je specijalnog "Oskara" dobio Mile Kitić.

Sjajne reakcije publike doživjeli su i momci iz grupe "Elitni odredi", a oni su sa Anabelom Bukva i DJ Šonetom izveli trenutno jedan od najvećih hitova - "Beograd", koji je dobio "Oskara" za otkriće godine.

Ovaj događaj agencija "Queen Estrada" već 14 godina vrlo uspješno organizuje

Momci iz "Tropiko benda" kažu da, kada je u pitanju njihova muzika, ne vole mnogo da planiraju, već više vole da se sve dešava spontano. Možda je upravo to razlog zašto je ovaj bend proglašen otkrićem godine.

Album godine ima Dženan Lončarević, a njegove hitove publika je pjevala uglas. Vrckava Dara Bubamara dobila je "Oskara" za folk album godine, a publiku je rasplesala izvodeći hit sa DJ Cvijom "Ovo je noć za nas".

Priznanje za hit godine pripalo je Ivani Selakov i DJ Šonetu, za pjesmu "Igraj, dok postojiš", dok je Selakova dobila i "Oskara" za duet godine koji je snimila sa Acom Lukasom.

"Treći put sam na 'Oskaru popularnosti' i nadam se da sam uvek dolazila sa dobrim razlogom", istakla je Selakova.

Dašak Holivuda u Banjaluku je donio Juri Bradač, jedan od najuspješnijih modela na svijetu. Ovaj Slovenac pojavljivao se u spotovima mnogih zvijezda, između ostalih Ledi Gage i Dženifer Lopez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije