Muzika

Održan koncert banjalučkog kvarteta flauta

Održan koncert banjalučkog kvarteta flauta
Foto: N.N. | Održan koncert banjalučkog kvarteta flauta

NOVI GRAD - U Vijećnici u Novom Gradu održan je koncert banjalučkog kvarteta flauta u okviru projekta "Muzička kutija", koji je podržala Vlada Republike Srpske, a čiji je cilj da se koncerti klasične muzike održavaju i u manjim gradovima.

Ovim koncertom kvartet iz Banjaluke koji čine Sunčica Lončar, Marija Pilipović, Nataša Vukojević i Deana Simić nastavljaju sa projektima decentralizacije kulture.

Lončareva je rekla sinoć da kvartet flauta radi od 2014. godine i da je do sada održao dosta koncerata.

"Osim koncerata, nastupamo i u okviru manifestacija tako da smo obišle mnogo gradova u Republici Srpskoj. Ove godine smo gostovale i u Rusiji u okviru manifestacije `Dani kulture Republike Srpske u Sankt Petersburgu`", rekla je ona.

Lončareva kaže da i članice grupe žele da se klasična muzika približi svima koji nisu u mogućnosti da posjećuju velike dvorane.

"Tako smo u okviru projekta osim gostovanja u manjim gradovimna gostovale i u Derventi u centru za slijepa i slabovidna lica, a u septembu nastupamo u Višegradu za lica sa invaliditetom", rekla je ona.

Klasična, zabavna i džez muzika koju izvodi ova grupa naišla je na dobar prijem kod publike, tako da su u mnogim gradovima nastupale više puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije