Muzika

Održano muzičko veče "One tri" iz Banjaluke

Održano muzičko veče "One tri" iz Banjaluke
Foto: N.N. | Održano muzičko veče "One tri" iz Banjaluke

BEOGRAD - U okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" u Beogradu je održano muzičko veče grupe "One tri" iz Banjaluke.

Publici u Centru za kulturu "Vlada Divljan" sinoć su pjevale Ružica Čavić Tomićević, Svetlana Vidović i Maja Tatić, a svirali su gitarista Nenad Tomićević, klavijaturista Mladen Janković, perkusionista Zoran Vujić, kontrabasista Marko Kovačić i Božana Todorović Ubović na harmonici.

Tokom jučerašnjih programa, u Zrenjaninu su ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić razgovarali sa gradonačelnikom tog grada Čedomirom Janjićem o mogućnostima saradnje privrednih subjekata iz Srpske sa privrednicima iz Zrenjanina.

Ovaj susret je prvi u nizu privrednih razgovora u okviru ovogodišnje manifestacije Dani Republike Srpske u Srbiji, a sastanku je prisustvovao i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Istog dana u zrenjaninskoj biblioteci "Žarko Zrenjanin" na Trgu slobode otvorena je izložba "Zemljom Hercegovom" i promovisana izdanja Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Provjeta" Gacko, a u zrenjaninskom Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" banjalučki "DIS teatar" izveo je predstavu "Neizgovoreni glasovi", autora Ognjena Bogdanovića, a u režiji Nelka Nelkovskog.

U Vršcu u pozorištu "Sterija" dramski umjetnik LJubo Božović iz Istočnog Sarajeva izveo je monodramu "Vuk Karadžić", prema tekstu Milovana Vitezovića.

U Smederevskoj Palanci u Kulturnom centru gostovalo je Gradsko pozorište Trebinje, sa predstavom "Sluge" Žana Ženea u režiji Željka Miloševića, a igraju Vesna Đurić, Jefimija Ot i Darko Kurtović.

Banjalučko studentsko pozorište izvelo je, u Gradskom kulturnom centru u Užicu, predstavu "Mlijeko", autora Vasilisa Kociokanurisa, a igraju Aleksandar Ristanović, Jelena Trepetova, Smiljana Marunković i Bojan Kolopić.

U Subotici u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava", Udruženje srpsko-ruski most i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji priredili su promociju projekta "Dušu nisu ubili", čija je tema stradanje srpskog civilnog stanovništva u BiH u 20. vijeku.

Promovisani su film i knjiga "Dušu nisu ubili", koji sadrže 60 svjedočenja, autora Mire Lolić Močević i istoriografska monografija "Zatiranje srpskog naroda u 20. vijeku u BiH" Drage Mastilovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije