Muzika

Održano veče folklora u Modriči

Održano veče folklora u Modriči
Foto: N.N. | Održano veče folklora u Modriči

MODRIČA - U Modriči je održano veče folkolora na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društava /KUD/ iz Modriče, Doboja, Prnjavora i Petrova.

Pred oko 250 posjetilaca sinoć su se u Srpskom kulturnom centru različitim koreografijama predstavili KUD "Modriča", organizator i domaćin večeri, KUD "Osječani" iz Osječana kod Doboja, Gradski KUD "Pronija" iz Prnjavora i KUD "Ozren" iz mjesta Karanovac u opštini Petrovo.

Rukovodilac KUD-a "Modriča" Sunčica Mitrović rekla je da ovo društvo, koje je osnovano prije 11 godina", njeguje narodne običaje, igru i pjesmu srpskog naroda sa ovog prostra i Srbije.

"Cilj Društva je da češće organizuje folklorne manifestacije u Modriči, te da učestvuje na većem broju manifestacija u Republici Srpskoj i inostranstvu", rekla je Mitrovićeva Srni.

Ona je naglasila da KUD "Modriča", koje radi u sastavu Srpskog kultrunog centra, ima 110 članova podijeljenih u četiri starosne grupe sa ukupno osam pripremljenih koreografija.

Direktor Srpskog kulturnog cnetra Dejan Stojanović rekao je da je za deceniju postojanja KUD "Modriča" izrastao u kvalitetno društvo koje ima bogat repertoar, veliki broj nastupa i prijatelje, kulturno umjetnička društva iz cijele Republike Srpske.

Stojanović je izjavio Srni da večeri folklora tradicionalno privuku veliki broj posjetilaca zbog čega Srpski kulturni centar i lokalna uprava Modriče pružaju podršku u organizaciji manifestacija ovog i svih KUD-ova sa prostora Modriče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije